SALİH CORA'NIN TEPKİSİ HİSSEDİLDİ
AK Parti’nin Trabzon’da sokak ile sıcak bağları olan iki genç vekil adayı var biri Ayşe Sula Köseoğlu, diğeri ise Salih Cora. Köseoğlu listeye bir girdi pir girdi. Fakat Salih Cora hep son sırada yer aldı. Cora’nın 1 Kasım seçimleri öncesinde genel merkez yetkilileri ile görüşerek 5. ve 6. Sırayı istemediğini dile getirdi. Fakat listeler açıklandıktan sonra Cora’nın 5. Sıra aday olması, Cora’nın sahibi olduğu internet sitesinde tepkiyle karşılandı. İşte Cora’nın sahibi olduğu internet sitesinde yayınlanan haber;
“Ak Parti'nin 1 Kasım seçimleri için Trabzon'da milletvekili aday listesi belli oldu. Buna göre Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve Ergin Aydın 1 Kasım'da AK Parti'nin Trabzonlulardan oy isteyeceği liste oldu. Ancak bu liste Trabzonlular tarafından itibar görmedi.Listenin belli olmasının ardından Trabzonlular açıklanan listeye tepki gösterdiler. Değişimin olmaması en büyük tepki sebebi oldu. “Sitemize” telefon,faks, e-mail yoluyla ulaşan çok sayıda AK Partili bu listenin Trabzon'da beklenen başarıyı yakalamasının imkansız olduğunu hatta AK Parti'nin Trabzon'da 7 Haziran seçimlerinde alınan oy sayısına bile ulaşamayacağını bildirdiler. Anketlerden çıkan sonuçların değerlendirmeye alınmayarak Trabzon'da karşılığı olmayan isimlerin yeniden listede yer bulmasını eleştiren çok sayıda Trabzonlu bu listeye kesinlikle oy vermeyeceklerini ifade ettiler.

AK PARTİ'NİN MİLLİ GÖRÜŞ TAKTİĞİ
Trabzon’da milli görüşçülerin AK Parti listesine tepkisi vardı. 2011 ve 2015 yılında gerçekleşen seçimlerde, dışlanan milli görüşçüler, ortak bir ağızdan,”parti kurulurken omuz omuzaydık bize yapılan haksızlık” şeklinde tepki gösterdi. Milli görüşçülerin tepkileri Trabzon’da etkisiz etki yapmış gözüküyor. 6. Sıradan gösterilen aday memnun fakat milli görüşçüler sıralamadan memnun değil. Kazanılması zor sıradan listeye eklenen Ergin Aydın’ın aday olarak gösterilmesi, Milli görüşçülerin tepkisini çekti.”Ergin Aydın için Milli Görüşçüler oyunu verecek ama milli görüşçü vekilimiz olmayacak” dediler. Milli görüşün Trabzon’da ki en temiz yüzlerinden biri olan Ergin Aydın ise kendisine bu şansın verilmesinden dolayı oldukça memnun gözüküyor.

ALİ SAVAŞ'IN TAVRI MERAK KONUSU
Trabzon basının en çok gezen isimlerden biridir Ali Savaş, siyasetten spora her yerden haberi vardır. Yıllarını mesleğine veren Savaş, ağır toplar ile kurduğu ikili ilişkiler ve sonrasında yazdığı kulis haberleri ile gündem belirler. Savaş’ın 1 Kasım seçimleri öncesinde yorumları merakla bekleniyoruz. Ali Savaş’ın Erdoğan Bayraktar ile olan yakın ilişkisi herkesçe biliniyor. Bayraktar’ın yeniden aday olarak gösterilmemesinin kontrası Ali Savaş’tan gelecek mi? Yoksa kendisini geleceğin bakanı olarak gösterilen Süleyman Soylu ile beraber aynı karede mi sık sık göreceğiz? Zaman gösterecektir.

SORUMLU USTA DEĞİL HACIOSMANOĞLU'DUR
Galatasaray maçı sonrası tepki gösterilen isim İbrahim Usta, Kuzey Ekspres Gazetesi’ne “Hakemin yanlış ve hatalı kararlarının faturasını bana kesmek, beni eleştirmek insafsızlık ve izansızlıktır. Hakem komitesi karşılaşmaya, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi hakemlerinden birini verdi. Hakemin verdiği yanlış ve hatalı kararlar karşısında TFF üyesi olarak veya başkanı da olsam benim yapabileceğim ne olabilir ki? Beni eleştirenlerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ne diyeyim; ağzı olan konuşuyor!” Şeklinde içini döktü. Dün dediğimiz gibi bugün de diyoruz. Biz Usta’ya değil, Usta’ya TFF’ye atanmasında destek olan Başkan Hacıosmanoğlu’na kızıyoruz. Çünkü Usta’nın her doğru söyleminde Hacıosmanoğlu’nu övüyoruz. Şimdi Usta’nın “benim yapabileceğim ne olabilir ki?” deme hakkı yoktur. Olamaz da. Yapılacak olan bellidir. Dünyanın en iyi hakemi de olsa, Trabzonspor’un hakkını gasp etmiştir ve gerekli ceza verilmeli. Her Trabzonsporlu da verilen puanı görmelidir. Görmelidir ki, bundan sonra Trabzonspor’un hakkı bu kadar kolay gasp edilemesin. Kimse Cüneyt Çakır’ın atanmasına tepki göstermedi. Yaptığı hatalara tepki gösterdi. Bu hatalar sonrasında gelen tepkiler de, Çakır’ın gerekli cezayı alması adına olduğunu düşünüyoruz. Bekleyip görelim… Cüneyt Çakır’a verilecek puan ve gelecek hafta atamaları sonrasında Usta’ya değil, Hacıosmanoğlu’na tepkimizi koyacağız veya desteğimizi göstereceğiz.

TRABZONSPOR TV GELİYOR
Trabzonspor’da transfer döneminin sona ermesinden sonra gözler televizyon projesinden gelecek habere çevrildi. Başkan Hacıosmanoğlu’nun bu anlamda ciddi görüşmeler yaptığı biliniyor. Trabzonspor’a maddi olarak zarar vermeyecek, hatta kar edecek bir projeye imza atılması bekleniyor. Bu projenin başında ise, Lig TV’de kalitesini ispatlayan Trabzonspor medya iletişim sorumlusu Can Karyağdı’nın olmasını bekliyoruz. İki görevi bir arada yapacak Karyağdı’nın Lig TV ile olan ilişkileri sayesinde açılacak Trabzonspor TV’de görüntü sıkıntısı da yaşanmayacak. Taraftarın 4 gözle beklediği kanalda alt yapı ve idmanlardan da canlı görüntüler yayınlanacak. Trabzonspor taraftarının uzun süredir beklentisinin karşılığı yayın ve programların kalitesiyle verilecek gibi gözüküyor. Tek dileğimiz, ezeli rakiplerimizin kanallarında canlı yayınlanan ve dalga geçilen görüntülere Trabzonspor TV’de rastlamamamız.