AKÇAABAT'TA TEPKİ OYLARI KİME GİDECEK?
1 Kasım seçimleri yaklaşırken Trabzon Akçaabat’ta 3 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Türen Öztürk’ün tepki oylarının hangi partiye gideceği merak konusu. Öztürk’e yakın kaynaklar, ”CHP’nin Öztürk’e yaptığı büyük haksızlık.1 Kasım’da yapılan hatanın herkes farkına varacak.” Şeklinde konuşurken Öztürk’e yakın kaynakların tepki oylarını hangi partiden yana kullanacağı konusunda şuana kadar bir karar alınmamış gözüküyor. Fakat, geçtiğimiz seçimlerde Trabzon’da 2 vekil çıkartma ihtimalini gösteren MHP’nin Öztürk’ün tepki oylarını alması halinde, AK Parti’ye karşı bir hamle yapılmış olacak. Terör olaylarından sonra Akçaabat’ta tepki oylarının HDP’ye gitme ihtimali ise imkansız gözüküyor.
TRABZON'DA 1 KASIM SENARYOLARI
Trabzon’da genel görüş “4-1-1” değişmez yönünde olurken, “3-2-1” ve “5-1” ihtimalleri de var. AK Partililer 5-1’e inanırken, 5. Sıra adayı olarak gösterilen Cora’nın ilk tavrı, Salih Cora’nın 5 vekile inanmadığı yönünde. MHP 2. Adayı Yavuz Aydın’ın heyecanı, 3. Sıra adayı Hüseyin Örs’ün 1. Sıra adayı gibi verdiği mücadele MHP’nin AK Parti’den 10 bin oy almasını sağlar mı? Zor ama imkansız değil. CHP’nin ise 2 vekil çıkartma ihtimali hiç konuşulmuyor. Aksine CHP’nin tepki oylarının rakip partilere kaydırılması halinde Trabzon’da CHP’nin vekil çıkartamama ihtimali de var. Bizlere göre de “4-1-1 değişmez.”, MHP’nin iki vekil çıkartma ihtimali de azımsanmayacak cinsten.

SÜLEYMAN SOYLU BAKAN GİBİ ÇALIŞIYOR
Süleyman Soylu, seçim çalışmalarını geleceğin bakanı gibi yapmaya başladı. Yeniden Trabzon 1. Sıra adayı olarak gösterilen Soylu, girdiği her ortamda bakan olacağını hissettiriyor. Bakan olduğunda da yapacaklarını sıralayarak seçmeni ciddi anlamda etkiliyor. AK Parti’nin yaptıklarından çok, kendi yapacakları ile oy isteyen Soylu’nun bakan olması halinde verdiği sözler ise kendisini zorlayacak cinsten. Fakat olur da, verdiği sözleri de tutarsa Trabzon kazanacak. Soylu’nun en çok tepki çektiği konu ise, Fenerbahçe kongre üyesi olması. Gittiği bir çok ortamda Fenerbahçe kongre üyeliğinden istifa etmeyen Soylu’ya bu anlamda tepki var. Şike sürecinde, Trabzonspor’un hakkını gasp eden futbol takımının kongre üyesi olan Soylu’nun ise Fenerbahçe üyeliğinden ayrılmaya hiç niyeti yok.

HACIOSMANOĞLU BAYRAMLAŞACAK MI?
Trabzonspor, 25 Eylül Cuma günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bayramlaşma töreni düzenleyecek. Saat 13:00’de gerçekleşecek imza törenine Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun katılıp katılmayacağı ise merak konusu. Hacıosmanoğlu’nun geçmiş dönemlerde gerçekleşen bayramlaşmalara katılmaması tepkilere neden olurken, Hacıosmanoğlu muhaliflerinin bayramlaşmalarda yer alması, başkanın hanesine eksi puan olarak yazılmakta. Dileriz, bu bayram birlik bütünlük ve kenetlenme içerisinde geçer.

ONUR'UN ANLAMSIZ ÖFKESİ
Galatasaray’a kaybedilen maç sonrasında Onur’un taraftarlar ile konuşması gündemi oldukça meşgul etmişti. Onur’un maç sonu söylemlerine şahit olan Trabzonsporlu taraftarların anlattığına bakarsak, Onur’un psikolojik olarak zor günler geçirdiğini net şekilde görebiliriz. Taraftarlar diyor ki,”biz Onur’a tepki göstermedik. Kaybetmenin üzüntüsüyle, her kaybedilen maç sonrası olağan tepkiler vardı. Kaptanımız gelip şu ifadeyi kullandı: Ne yapalım olmadı. Kendimizi mi keselim?” Kaptan Onur’un her zaman yanında olan Trabzonspor taraftarına karşı bu tutumuna anlam veremedik. Şota’nın Trabzonspor’da kendini ispatlama mücadelesi verdiği dönemde en ağır darbeyi yediği Onur için verdiği mücadele ise takdire şayan. Umarız Onur, hocası Şota’nın değerini bilir, tıpkı Trabzonspor camiasının ve hocası Şota’nın Onur’un kıymetini bildiği gibi. Bu durumda kazanan Trabzonspor olur. Olması gereken olur.

Editör: TE Bilişim