AK PARTİ'NİN MİLLİ GÖRÜŞ HAMLESİ
AK Parti’de 6. Sıra adayı olan Ergin Aydın’ın, 1 Kasım adayları açıklanmadan öncesine kadar partisine küskünler listesinde olduğunu öğrendik. 7 Haziran seçimleri için aday adaylık başvurusu yapan Aydın’ın, 1 Kasım seçimlerinde aday adaylığı başvurusu yapmaması, parti yönetiminin de dikkatini çekti. Milli görüşün sevilen isimlerinden olan Aydın’ın başvuru yapmaması üzerine il Başkanı Haydar Revi harekete geçti ve Aydın’dan adaylık için CV istedi. Koyduğu tavır sonrası gelen teklif üzerine hiç düşünmeyen Aydın, CV’yi gönderdi ve aday gösterildi. Daha öncede söylediğimiz gibi kendisi 6. Sıradan da olsa aday gösterilmekten dolayı mutlu. Fakat Ak Parti’nin temelinde önemli yere sahip olan milli görüşçülerin tepkisinin önüne, seçilme ihtimali zor olan sıradan koyulan adayları geçemedi.

YASİN BÖRÜ TRABZON'DA UNUTULMADI
16 yaşındaki Yasin Börü, Diyarbakır’da yaşayan, bir Kürt asıllı lise öğrencisiydi. Kurban Bayramı’nın 4. günü PKK’lılar tarafından, önce bıçaklanan, sonra boğazı kesilmeye çalışılan ve 4. kattan atıldıktan sonra üstünden araba ile geçilerek vahşice katledilen lise öğrencisi Yasin Börü, Trabzon’da unutlmadı. AK Parti Gençik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, geçen yıl et dağıtırken katledilen Yasin Börü’nün fotoğrafının yer aldığı tişörtler giyecek, Trabzon’da ihtiyacı olanlara kurban etleri dağıttı. Halim yılmaz göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıklarıyla ulusal basında fazlasıyla yer alıyor. Herkesin yüreğini burkan Bodrum sahiline vuran Suriyeli çocuğun fotoğrafını canlandırdıklarında ise sosyal medyada tepki yağmuruna tutulmuşlardı.

TRABZONSPOR TARAFTARI CANLIYI SEVİYOR
Trabzonspor Kulübü, İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde sosyal medyaya ağırlık verdi. Facebook, Twitter, Instagram derken, sosyal medyaya hızlı başlangıç yapan ve canlı yayın programı Periscope hizmeti de taraftara verilmeye başlandı. Trabzonspor idmanları, basın toplantıları, çok özel anları canlı canlı takipçileriyle paylaşan bordo mavili kulübe, teşekkür mesajları yağıyor. Program üzerinden çok sayıda kalp gönderen Trabzonsporlu taraftarlar, Trabzonspor TV açılana kadar takımlarını Periscope üzerinden takip etmekten memnun gözüküyor. En azından hiç yoktan iyidir. Sosyal medyayı en güzel şekilde kullanıp, Trabzonsporlu taraftarlara bu hizmeti sağlayan Trabzonspor Kulübü çalışanı Nuri Bekar’a da teşekkür ediyoruz.

HACIOSMANOĞLU GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Trabzonspor – Galatasaray maçını katleden hakem Cüneyt Çakır’a 15 günlük verilen ceza çok önemliydi. Trabzonspor Kulübü’nün hakkı gasp edilirken sessiz kalınması, Trabzonspor’un gelecek maçlarda da hakkının rahatlıkla gasp edilmesine neden olacaktı. Çakır’ın yönettiği maç sonrasında verilen puan Trabzonspor Kulübü Başkanı ve TFF Başkan Yardımcısı İbrahim Usta’yı bir hayli rahatsız etti. Dünyanın en iyi hakemlerinden olan ve Türkiye’yi başarıyla temsil ettiği için kimsenin verdiği kararlara karışamayacağı düşünülen Cüneyt Çakır, Trabzonspor’un hakkını gasp etmenin ne demek olduğunu aldığı ceza ile anlamış oldu. Çakır’a 8.2 puan veren gözlemci Metin Tokat’ın da 15 günlük ceza alması, Trabzonspor’un TFF’de kurduğu ağırlığı net şekilde ortaya koydu. Bizler ne demiştik? Eğer ki, Çakır’a ceza verilmezse bu işin sorumlusu İbrahim Hacıosmanoğlu’dur. Tepkimizi İbrahim Usta’ya değil, Usta’yı destekleyen Hacıosmanoğlu’na göstereceğiz. Biz bu sözleri yazarken, İbrahim Usta ve Hacıosmanoğlu’nu doğrayanlar şimdi neden sessizler merak içerisindeyiz…! Başkan Hacıosmanoğlu’nun TFF’ye ağırlığını koyduğunu göstermesi, Cüneyt Çakır gibi bir hakeme böyle bir cezayı beklemiyor olabilirsiniz. Hatta ona 8.2 veren gözlemci Metin Tokat’ın da cezalandırılması sizleri şaşırtmış olabilir. Olayın şokunda da olabilirsiniz. Fakat, Trabzonspor Kulübü’nün artık hakkının gasp edenlerin cezalandırıldığı bir ortamda, sessiz kalınması oldukça manidar. Neyse… Bize düşen Trabzonspor’un hakkını gasp edenlere kim olursa olsun gerekli cezanın verilmesine neden olan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na teşekkür etmektir.

GS GALİBİYETİNE SEVİNEN TS'LİLER!
Trabzonspor kongresi yaklaşırken alınan saha sonuçları ve oynanan futbol muhalefetin gözünü oldukça korkutmuş gözüküyor. Öyle ki, Trabzonspor’un Galatasaray karşısında yenilen golün ardından VİP’te sevinen Trabzonsporlular da cep telefonları ile çekilen kameralara yansıdı. Kınıyoruz. Kızıyoruz… Trabzonspor’da başkanlıklar gelir geçer. Hacıosmanoğlu da bundan önceki başkanlar gibi Trabzonspor Kulübü’nün sahibi değil, seçilmiş başkanıdır. Seçildiği süre boyunca da, eleştirebilir, kızabilir, kendisine öfkelenebilirsiniz. Fakat sırf Trabzonspor Kulübü Başkanı’na olan düşmanlık, onun ayağını kaydırmak için, Trabzonsporlu olanlara Galatasaray karşısında alınan mağlubiyete sevinmek yakışmadı. Galatasaray’ın galibiyetine sevinenlerin görüntüsünü bizler izleyince üzüldük. Trabzonsporlu diye bildiklerimizi, böyle görünce midemiz bulandı. Umarız bundan sonra bu yaşanan olayın tekrarı olmaz.