Stadyum sponsoruna yapılan haksızlık!

Trabzonspor, 2017 yılında yeni stadyumunun isim hakkını 5 yıllığına eski başkanın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Medical Park’a satmıştı. Hem de az buz paraya da değil.

Ayrıca, daha yüksek ücret veren olursa Trabzonspor’un sözleşmeyi fesih etme hakkı da bulunuyordu. Bu zamana kadar da yüksek ücreti veren çıkmadı.

02.08.2017 yılından 02.08.2022 yılına kadar Trabzonspor’un stadyumunun isim hakkına 29 Milyon 500 Bin Euro bedel ödeyen ve bu ödemeleri aksatmadan gerçekleştiren Muharrem Usta’nın, bordo mavili takım ile yeni anlaşma imzalamayacağını öğrendik.

Muharrem Usta’nın sponsorluğa devam etmemesi için geçerli nedeni de var. Yılda 5 Milyon Euro’dan fazla bedel ödenmesine rağmen birçok platformda Medical Park Stadyumu kasıtlı bir şekilde yazılmıyor. Israrla Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi ismi kullanılıyor. Örneğin, Galatasaraylı taraftarlar Passolig sistemi üzerinden bilet aldığında NEF sponsorluğunun ismi yer alırken, Trabzonsporlu taraftarlar aldığı biletlerde sponsorun ismini göremiyor.

Ama biliyoruz ki, Muharrem Usta iyi bir Trabzonsporlu ve yeni oluşan yönetime de bir Trabzonsporlu taraftara yakışır desteği verecektir. Ama stadyum isim sponsorluğu olmayacağı kesin olarak gözüküyor.

Asbaşkan değişmeseydi bu desteğin devam etmesi çok zor gözüküyordu. Ama yeni yönetim, yeni anlaşmaların önünü umarız açacaktır.

Dip not olarak ekliyoruz; Trabzonspor'un stadyum sponsorunun bir çok platformda kullanmaması Trabzonspor'un yeni yapacak olduğu anlaşmada kulübe ciddi eksi yazacak. Bu duruma bu kadar zaman müdahale edilmemesini de dolayısıyla eleştiriyoruz.

Şampiyonun mutlu günü

Dünya şampiyonu olarak ülkemizi gururlandıran Trabzonlu boksör Selçuk Aydın, Trabzon, Radisson Blu Hotel’de düğün törenini gerçekleştirdi.

Türkiye Boks Federasyonu başkan adaylığı sürecinde kendisine karşı oynanan oyunlar, kirli tezgahlar ve hukuksuzluklar olmasaydı, şuanda bu mutlu günün kulisini “Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Selçuk Aydın” dünya evine girdi şeklinde okurlarımıza duyuracaktık. Neyse, o günler de gelecektir. Sonuçta Selçuk Aydın’ın başına koyulacak unvan sıkıntısı çekmiyoruz.

Selçuk Aydın’ın ticari hayatını İstanbul’da sürdürmesine rağmen, düğününü Trabzon’da yapması ve bu mutlu gününde Trabzonluları yanında görmekten mutluluk duyması, bizleri de mutlu etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun nikahını kıydığı, Selçuk Aydın ve Sinem Sırımsı çiftinin düğün törenine Trabzon siyasetinin de geniş katılım gösterdiğini gözlemledik.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Doğu Karadeniz Koordinatörü Haydar Revi, Mehmet Atalay, Akçaabat Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ekim, Akçaabat eski belediye başkanı Şefik Türkmen, Işıl Yurdakul ve Osman Özgün nikah şahidi oldular.

Spor camiasının da geniş katılım gösterdiği düğün törenine Ekin Uzunlar, şarkılarıyla düğüne büyük renk kattı.

Sosyal medyanın en gerçek gücü Facebook'tur

2008 yılında HaberTS’yi kurduğumuz gün sosyal medya hesaplarımız ile büyüdük. Okunduk ve bugünlere geldik. Trabzonspor iyi gittiğinde daha çok okunduk. Trabzonspor'un başarılı olması için de elimizden geleni yapacağız. Projeler üreteceğiz. Tabi ki ürettiğimiz projeleri hayata geçirmek Trabzonspor'u yönetenlerin yetkisinde.

Kurulduğumuz günden sonra yıllarca Trabzonsporlu yetkililere Facebook’ta resmi hesabımızın açılması kulübe büyük katkı sağlayacaktır şeklinde baskı yaptık. Uzun gayretler ve istekler sonrasında Trabzonspor sosyal medyaya girdi ve güzel de işlere imza attı.

HaberTS paylaşımları yapılan Trabzonspor sayfası, Trabzonspor’un kontrolüne geçti. Güzel de oldu. Çünkü Trabzonspor’un önemli bir eksikliğiydi sosyal medyayı resmi olarak kullanmaması

Trabzonspor Fan Page sayfasını takip eden binlerce kullanıcı Trabzonspor’un resmi sayfasını takip etmeye başladı. Şimdi 954 bin kişi takip ediyor. Bu rakam bize göre az. Sponsorluklar verilerek bu rakam arttırılmalı. Halen daha Trabzonspor’un resmi hesaplarının olduğundan bir haber olan Trabzonsporlular var. 

Neden Facebook konusunda ısrarcıyız?

Twitter’da binlerce sahte hesap görüyoruz. Bir kişinin 50 tane hesap açarak algı kampanyaları başlatabildiğine şahit oluyoruz. Maalesef kullanıcı kalitesi çok kötü. Kontrolü de çok zor. Yazılan yorumlara müdahil olunamıyor.

Ama Facebook öyle değil. Trabzonspor’un şampiyonluklarını yaşayanlar, Trabzonspor'u Trabzonspor yapan efsane taraftarlar ve futbolcular Twitter, İnstagram falan çok bilmez. Ama %95’i torununu, eşini dostunu, asker arkadaşını Facebook üzerinden görür ve görüşür. Facebook'ta sahte hesaplar şikayet edildiği an kapatılır. Yorumlar kontrol altında tutulabilir. Dolayısıyla, sosyal medyanın şuanda en gerçekçi gücü Facebook’tur ve gerçekleşecek her organizasyonda 7’den 70’e hitap edilmek isteniyorsa, Trabzonspor’un Facebook’a özel etkinlikler yapmalı. Facebook sosyal medya hesabında bütün Trabzonsporlu taraftarları buluşturmalı.

Trabzonspor'un acilen resmi bir uygulaması olmalı

Trabzonspor’u yönetenlere iki çağrı daha yapıyoruz. Facebook’un etkisi ve gücünden bahsettik. Şuanda Twitter, İnstagram ve Facebook’tan daha etkin kullanılan Tiktok uygulaması da ciddiye alınmalı. Trabzonspor orada da olmalı. Kaliteli yayınlar ile geniş kitlelere hitap edilme imkanı olan bir platform ve milyonlarda kullanıcısı var. 

Tabi ki en önemli konuya geliyoruz.

Yotube, Facebook, Twitter, İnstagram, Tiktok vb. her platform kapatılabilir. Engellenebilir. Erişimleri kısıtlanabilir. 

Trabzonspor bu konuyu göz önüne alarak hareket etmeli.

Kendi uygulamasını acil olarak geliştirmeli. Trabzonspor’un geliştireceği ve sahibi olacağı resmi uygulamayı kimse kapatamaz. Her Trabzonsporlu, Trabzonspor’u uygulama üzerinden takip eder, yorumlarını yapar. Ve sistem tamamen Trabzonspor’un kontrolünde olur. Geliştirilebilir.

Örneğin bir konuda tepki mi gösterilecek…Trabzonspor uygulamadan bir bildirim göndererek bütün takipçilerini anlık harekete geçirir. Bunlar önemli konular. Bizim HaberTS olarak 150 bin uygulamayı telefonlara kurdurabildiğimiz yerde Trabzonspor Kulübü en az 2 milyon telefona uygulama indirtebilir.

2 Milyon uygulamanın indirildiği yerde anlaşılacak sponsorluklar da, uygulamanın geliştirilmesini fazlasıyla karşılar. Kulübe de ciddi anlamda gelir kazandırır. Gelirini de geçtik. 

Gerçek güç kontrolündeki güçtür diyerek Trabzonspor Kulübü’nü resmi uygulama konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz.

Trabzonspor'un başarısı bazı gazetecileri komedyene çevirdi

Hababam Sınıfı’nı izlerken her Trabzonsporlu taraftarın en keyiflendiği sahnedir, Fenerbahçeli öğrencileri canlandıran üstatların Trabzonspor mağlubiyeti sonrası okula döndüklerinde Mahmut hoca ile karşılaştıkları an rahmet ve saygı ile andığımız Kemal Sunal’ın,”biz hayatta iki şeyden çekiyoruz. Bir Mahmut hoca bir de Trabzonspor”

Şimdi o üstatları izleme şansımız yok ama ülkenin ekonomik durumunu görmezden gelerek kafelerin boşalmasını da Trabzonspor’a bağlanması, bir film sahnesi kadar komik.

Haber Global, Cihat Aslan'ın özel haberini ”Trabzonspor tarihi bir başarıya imza atarak ligin en erken zaferlerinden birini elde etmek üzere. Bu sezon İstanbul'da maç yayını yapan kafeler ise hafta sonu boş kaldı. Esnaf kara kara düşünüyor.” Şeklinde okurlarına duyurdu.

Esnafları da bir araya toplayarak, ”biz ne çekiyorsak, bir iktidardan bir de Trabzonspor’dan çekiyoruz” diye bir klip hazırlayın da tam olsun.

Olimpiyat stadını hazırlık maçında dolduran Trabzonsporlu taraftarlar, kafeleri mi boş bırakacak!

Ayrıca ligde ikincilik yarışı da kıran kırana devam ediyor.

Geleceğin yıldızlarını yakın takipteyiz

Trabzonspor’un organize ettiği geleceğin yıldız adaylarının turnuvasına Kulis Meydanı okurları yoğun ilgi gösterdi. Maç takvimini yayınlamadığımız için bizlere eleştiri mesajları da geldi.

Geleceğin yıldızları Trabzon’da sahne alırken, gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Maç takvimi ile gelişmeleri aktarmaya devam edelim;