Akyazı'da sorun büyüyor

Trabzonspor, Akyazı’da yeni bir stada kavuştu fakat Bordo Mavili takımın burada oynadığı karşılaşmaların öncesi de sonrası da tam bir keşmekeş içinde. Otopark sorunu nedeniyle stadın güney tarafında bulunan transit yolun kenarları ve Akyazı beldesine ulaşılan oto yolun çevresi dahil olmak üzere maça gelenler tarafından adeta açık alan otoparkı olarak kullanılırken, maç sonrasında ise herkesin keyfi kaçıyor. Bir çok taraftar trafiğe kalmamak için maçın dahi bitmesini beklemezken, taraftarlar araçlarıyla geldikleri stadın çevresinden maç bitiminden yaklaşık 2 saatlik bir zaman diliminden sonra kilitlenen trafikten çıkabiliyor. Zaman zaman raylı sistemin gündeme geldiği Trabzon’da bu büyük sorunun giderilmesi için şimdilik her hangi bir proje üretilmezken, trafik ekiplerinin yoğun çaba göstermesine rağmen stat çevresinin dışında oto yol kenarlarında da kilometrelerce araç oluşu maça gelenler için tam bir çile yumağına dönüşüyor. Araç yoğunluğu nedeniyle toplu taşıma araçlarının da stat çevresine gelememesi nedeniyle araçları olmayanlar da stat dan, Beşirli semtine kadar yürümek zorunda kalıyor. Umarız sezon sonunda bu soruna bir çözüm bulunur da bu eziyet gelecek sezona taşınmaz.

Yat limanı neden yok?

Bir okurumuz, Akyazı stadının Nuri Albayrak başkanlığı döneminde tasarlanan projede yer alan yat limanının neden yapılmadığını sordu. Sadece yat limanı mı aynı projede yer alan, spor salonu, oteller, konferans salonu ve hatta otobüs terminal binası da hayal oldu. Trabzon’da projeye karşı gelenlerin dayatması ve “Trabzonspor bu projeyi yapamaz” algısı belli kesimler tarafından merkezi hükümete kadar ulaştı ve dönemin başkanı Sadri Şener’in de, “Trabzonspor bu projeyi yapamaz” söylemi ile farklı bir boyuta taşındı. Trabzonspor bu stadı yapamaz düşüncesi karşılık buldu ve stadın yapımı TOKİ’ye verildi. TOKİ ise sadece stadı yaparak işlevini tamamladı. Zaman içinde Trabzonspor yönetimleri TOKİ’ye ihale edilen projeye kayıtsız kalınca bırakın tesisler kazanmasını, kendi yeri olması gereken yerde Trabzonspor artık kiracı konumunda.  

Kostaki konağı endişesi

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu,  restorasyonu yılan hikayesine dönen Kostaki Konağı(Trabzon Müzesi)’nin değil 2 yıla bu ayrılan kaynak miktarlarıyla 20 yıla bitirilemeyeceğini söyledi. HaberTS nin kulis Meydanı köşesinde önceki gün gündeme gelen Kostaki Konağı ile ilgili konuşan Zorlu, 2022 yılında yapılıp 2024 yılında bitirilmesi hedeflenen Kostaki Konağı Restorasyonu ve Teşhit Tanzimi Projesinin toplam tutarının 50 Milyon TL olarak hesaplandığını hatırlattıktan sonra, “Bedeli 50 milyon lira koydular. İhaleye çıkacak olan rakam yaklaşık rakamdır. Daha ihaleye çıkmadı. Kimin aldığı belli değil. 50 Milyon TL’lık işte 5 milyon lira yüzde 10 demektir. Enflasyon katsayısının artışlarını da dikkate alırsak değil 10 sene 20 senede bitmesine imkan yok. İlave ek kaynak yaratılır mı onu bilmiyoruz. 2023 kaynağı üçe beşe katlayarak süre geri çekilebilir onu bilemem” ifadelerini kullandı.   

Hamsik yine sahada olacak

Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı Sivasspor maçında sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra Giresunspor ve Galatasaray maçlarında oynayamayan Marek Hamsik’in yarın oynanacak Kasımpaşa maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Tedavisine devam edilen ve özel bir programla salonda çalışmalarını sürdüren Slovak oyuncu için son kararın yarın verilmesi beklenirken, oynayamayacak durumda olması halinde yine kadroda yer alacağı ve saha kenarından arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışacağı öğrenildi. Bilindiği gibi Galatasaray maçında oynamamasına rağmen kadroda yer alan ve Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yardımcı antrenörlerle birlikte bench’ten futbolculara uyarılarda bulunan Hamsik’in bu davranışı camiada takımdaşlık ve ayniyat duygusu adına büyük takdir toplamıştı. Bunun yanı sıra diğer sakat oyunculardan Abdülkadir Ömür, Trondsen ve Koita’nın durumu maç saati yapılacak kontrollerde belli olacak. Djaniny’in oynamasına engel bir durum söz konusu olmazken Covid geçiren Bakasetas’in ise Cumartesi günü test vereceği ve negatif çıkması halinde oynayabileceği belirtildi.

Maraş caddesi bilmecesi!

Yaklaşık 1 yıldır gündemde olan Trabzon’un en işlek caddesi Maraş caddesinin araç trafiğine kapatılması konusu adeta bir dizi soruyu da beraberinde getirdi. Başta Trabzon Ticaret ve Sanayi odası olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün de gündemini meşgul eden konu ile ilgili yetkililer somut bir neden ortaya koymazken, Maraş caddesi esnafının bu uygulamaya karşı olmasına rağmen kendilerinden fikir alınmadığını iddia ederek tepki koyuyorlar. Esnafın büyük bir bölümünde genel kanı ise yoğun trafiğin ortadan kaldırılması için caddede ki dolmuş duraklarının siyasi kaygı nedeniyle kaldırılamaması nedeniyle böyle bir çözüm yolunun bulunduğu şekilde. Bilindiği gibi Maraş caddesinde trafik akışının önünde ki en büyük engel olarak, yoğun olarak banka şubelerinin önünde park eden sivil araçlarla, dolmuş durakları gösteriliyor. 

Taktik veren hakemli turnuva!

Trabzonspor’un organize ettiği Trabzonspor Cup’ın bir günü daha geride kalırken, HaberTS olarak geleceğin yıldızlarını canlı olarak takip ettik.

Trabzonspor’un organize ettiği turnuvanın duyurularını yapmamasına açıkçası şaşırmaya devam ediyoruz.

Dün 36 karşılaşma oynandı. Karşılaşmalarda oynayan sporcu sayısı kadar takip edenin olmadığını gözlemledik.

Karşılaşmalara hakem çok rahat ayarlanabilirdi. Hem Trabzon’da iş bekleyen genç hakemlere bir güzellik yapılmış olurdu. Hem de karşılaşmayı yöneten hakemler Trabzonsporlu futbolculara taktik verirken ortaya çıkan komik görüntü engellenmiş olurdu. Dememiz o ki, hakemlerin Trabzonspor’un altyapı hocalarından oluşması olmadı.


 

Editör: TE Bilişim