TRABZON (AA) - Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ekim, mesajında, sanatın temel dallarından birisi olan tiyatronun, toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Akçaabat Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza attıklarına dikkati çeken Ekim, "Belediyemiz bütün sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyor. 1999 yılında kurulan Akçaabat Belediye Tiyatrosu, her yıl en az bir oyun sahneliyor. Sahnelenen oyunlar yüzlerce seyirci tarafından izleniyor. Bu bağlamda kent olma bilincimizi sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz etkinlikler, hizmetler ve sanatın gelişimiyle de taçlandırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ekim, insanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatronun evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından biri olduğunun altını çizdi.

Tiyatronun geçmişi, bugünü ve geleceği anlamaya yardımcı olarak sorunlara ışık tuttuğunu vurgulayan Ekim, şunları kaydetti:

"Bununla beraber tiyatro, insanları eğitir, eğitirken de düşündürerek muhakeme yeteneğimizin gelişmesine katkıda bulunur. İnsan öyküsünü derinlemesine yansıtan, eğitici bir sanat dalı olan ve günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar. Bu duygu ve düşüncelerle 'sanat, bütün kötülüklerin panzehridir' anlayışı içerisinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön planda ve arka planda yer alan tüm emekçilerin ve tiyatro severlerin bu anlamı gününü kutluyorum."

Kaynak: aa