Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Atina, aynı zamanda dünyadaki keşfedilmesi gereken en ilgi çekici şehirlerden biri olarak bilinmektedir. Dünyanın 4 bin yıl önce nasıl bir şey olduğunu deneyimleme şansı sunan Atina, konaklama konusunda da ziyaretçilerine çok fazla seçenek sunmaktadır.

Atina'da nerede kalınır ? sorusuna güzel bir otel bulabilmek adına, şehirdeki konaklama bölgelerine göz atmanızda yarar var. Her bölgenin/mahallenin kendine özgü karakteri olduğundan dolayı, fiyatlar ve turistik yerler de bölgelere göre farklılık göstermektedir.

Birçok turistin yaptığı gibi şehrin tam kalbinde konaklayacak olursanız, çıtanızı 1-2 kat düşürmenizde de yarar var. Malum Atina zaten pahalı olan bir şehir ve böylesine pahalı olan bir şehirde tam merkezde konaklama için de ciddi anlamda bütçe gerekebiliyor. Eğer bütçe sıkıntınız yoksa ve Atina'da 1-2 gün konaklamayı planlıyorsanız, belki de merkez bölgesi sizin için en ideal konaklama bölgesi olabilir.

Atina'da Nerede Kalınır ?

Atina'da gezilecek yerlere yakın bir otelde konaklamak istiyorsanız, kısaca aşağıdaki 3 bölgeye göz atabilirsiniz. Bu 3 bölge, şehirdeki en çok tercih edilen bölgeler olduğu gibi en fazla konaklama birimine ev sahipliği yapan bölgelerdir.

1.Plaka

Atina'nın mahallelerinin çoğu şehrin sokaklarında bulunan köyler gibi hissediyor. Bir mahalleden diğerine güçlü bir topluluk kimliği vardır ve bu kesinlikle Plaka için geçerlidir. Farklı bir kişiliği ve eşsiz bir topluluk hissi ile Plaka, bu antik şehre ilk kez gelen gezginler için ideal bir yerdir.

Plaka'da gezilecek yerler ; Lisanların Koro Anıtı, Roman Agora, Rüzgar Kulesi, Plaka Anafiotika, Yunan Çocuk Müzesi, Yunan Halk Müzik Aletleri Müzesi, Frissiras Müzesi, Atina Üniversitesi Tarih Müzesi, Pavlos ve Alexandra Kanellopoulou Müzesi, Okul Yaşamı Müzesi.

Burası Atina'nın kalbinin attığı yer olduğundan dolayı, otel fiyatları bu bölgede biraz pahalı olabilmektedir. Ancak hemen her bütçeye uygun bir konaklama birimi bulunabileceğinden dolayı, bu bölge Atina'da nerede kalınır ? sorusuna en popüller cevap olacaktır.

2.Monastiraki

Atina'da konaklama için en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Monastiraki, Atina gezilecek yerler listesindeki önemli tarihi ve turistik cazibe merkezlerinin büyük bir bölümüne kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır.

Eski Atina ve yenilerini öğrenmek isteyen gezginler için Monastiraki kesinlikle en iyi semttir. Bit pazarları ve rahat yemek mekanları ile tanınan Monastiraki, size Yunan başkentinin daha kapsamlı bir vizyonunu deneyimleme şansı sunuyor.

Eski Yunanistan'ın kanıtları açısından, Monastiraki'de keşfedilecek çok şey var. Sadece Plaka ve Akropolis'e 10 dakikalık yürüme mesafesinde değil, aynı zamanda kendi başına bir dizi tarihi harikaya ev sahipliği yapıyor - Hadrian Kütüphanesi, Tzistarakis Camii ve Attalos Stoası.

Monastiraki'de gezilecek yerler ; Hadrian Kütüphanesi, Tzistarakis Camii, Attalos Stoası, Monastiraki Bit Pazarı, Fethiye Camii, Kırgız Andronikos'un Horolojisi, Hephaestus Tapınağı, Monastiraki Meydanı.

3.Psiri

Psiri, bir gece kuşu iseniz Atina'da kalmak için en iyi yerdir. Atina’nın gece hayatı sahnesi, Psiri'nin kalbinde Iroon Meydanı çevresinde toplanıyor.

Atina'da daha çok genç turistlerin tercih ettiği bölgelerden biri olan Psiri, çok sayıda bütçeli otele ev sahipliği yapmasının yanı sıra, diğer konaklama birimlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Hem konum olarak turistik yerlere kolay bir ulaşım ağı sunmasından dolayı hem de oldukça hareketli bir bölge olduğundan dolayı, konaklama için tercih edilebilecek en ideal bölgelerden biridir.

Psiri'de görülecek yerler ; Iroon Meydanı, Emporikon Tiyatrosu, Kofon Ellados Tiyatrosu, Spinster Bar, Kazan Barı, Clumsies Bar, Atina Kaçış Odası, Yunan Gastronomi Müzesi, Panaghia Kapnikarea Kilisesi, Perikles Heykeli.

Atina Şehir Merkezi Otelleri

Atina'daki şehir merkezi otellerinin büyük bir bölümü, lüks konaklama birimlerinden oluşuyor. Çok sayıda otel tavsiyesini merkez bölgesinden vermek mümkün. Eğer şehir merkezinde konaklayacak olursanız, merkezin biraz daha dış kesimlerinde yer alan otellere göz atın deriz. Çünkü tam merkezde bulunan oteller ile tam merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde oan otellerin, gezilecek yerlere yakınlık konusunda pek bir farkı yok. Bu yüzden de hem daha uygun fiyatlı otelleri bulmak hem de daha lüks otellerde aynı ücrete konaklamak için merkezin biraz dışında yer alan otelleri inceleyebilirsiniz.

Atina'da konaklama için tercih edilebilecek diğer bölgeler ise ;

KOLONAKİ ; Yunanca, Kolonaki 'küçük sütun' anlamına gelir. Her şeyden biraz biraz olan bu bölgede otel fiyatları, şehrin diğer bölgelerine nazaran biraz daha uygun. bu yüzden de bu bölge de Atina'nın en sevilen ve en çok rezervasyon alan otellerine ev sahipliği yapmaktadır.

Kolonaki'de gezilecek yerler ise ; Lycabettus Tepesi, Bizans ve Hristiyan Müzesi, Kiklad Sanatı Müzesi, Helenik Çocuk Müzesi, Benaki Müzesi, Adrianeos Tankları, Galeri 7, Yunan Kostüm Tarihi Müzesi'dir. Bu turistik noktaların dışında, şehrin önde gelen yerlerine de çok rahat bir şekilde toplu taşıma araçlarıyla gidebiliyorsunuz. Atina'da gezilecek yerler için gezilecekyerler-listesi.com/atina/ 'ya da göz atabilirsiniz.

SİNTAGMA MEYDANI ; Plaka'nın hemen kuzeyinde ve Exarcheia'nın hemen güneyinde yer alan küçük Syntagma semti, genellikle bu iki büyük bölgeden dolayı göz ardı edilir. Tüm seyahatinizi sadece Syntagma Meydanı hakkında bilgi edinerek geçirebilir ve sadece yüzeyi çizebilirsiniz. Modern çağda bile, Syntagma Meydanı genellikle protestolar ve siyasi mitingler için tercih edilen yerdir. Turistler tarafından olduğu kadar yerli halk tarafından ziyaret edilen çok fonksiyonlu bir alandır.

Syntagma, güzel ve sürekli çiçek veren Ulusal Bahçe'ye bir geçit görevi görür. Bu geniş park alanı, Atina'nın merkezindeki koşuşturmadan hoş bir sığınaktır ve arkeolojik kalıntıların dağılmasına, büyüleyici bir çocuk kütüphanesine ve elbette harika bir flora kataloğuna sahiptir. Bölgede görülmesi gerekenler ise ; Syntagma Meydanı, Yunan Parlamento Binası, Ulusal Bahçe, Ulusal Bahçeler Botanik Müzesi, Zappeion, Antik Eserler Üçüncü Ephorat, Lord Byron Heykeli, Benaki Müzesi, Yunanistan Yahudi Müzesi'dir.

Atina Otel Rezervasyonu

Atina'da otel rezervasyonu için birçok otel arama sitesi kullanılabilir. Ancak fiyat karşılaştırması yapmak adına en azından 2-3 siteye göz attığınızdan emin olun. Çünkü bu otel arama sitelerinin büyük bir bölümünde erken rezervasyon otel fırsatları bulunabiliyor. Bu fırssat indirimlerine denk gelecek olursanız, aynı tesiste %25'e varan indirimlerden yararlanmak mümkün. Atina'da konaklama konusunda daha fazla bilgi için neredekalinir-oteller.com'a göz atabilirsiniz.

Erken rezervasyon otel fırsatlarının yanı sıra bir de son dakika otel rezervasyon fırsatları da bulunuyor. Bu da genellikle rezervasyon tarihinden 2-3 gün öncesinden yapılmaktadır. Erken rezervasyon otel fırsatları ise genel olarak 2-3 ay öncesinden başlıyor. Hem daha ucuz hem de lüks bir otelde konaklamak için fırsat indirimi olan tesisleri de mutlaka inceleyin.

Atina'da nerede kalınır ? sorusuna cevap olabilecek birçok otelden bahsetmek mümkün. Ancak otelden çok konaklayacağınız bölge daha önemli olduğundan dolayı, ilk olarak hangi bölgede konaklayacağınıza karar verin. Eğer bölge seçmeden otel seçecek olursanız, çok daha pahalı bir fiyata Atina tatili yapabilirsiniz.