Bandırma görülecek yerler arasında da var olan noktalar bu ilçenin önemini daha da arttırarak; bu şehre olan ilginin artmasının en büyük sebebi olarak da görülmektedir.

Bandırma Kuş Cenneti

Bandırma içerisinde var olan kuş cenneti, milli park seviyesinde yer alarak bir doğa harikası olarak görülmektedir.  Bu bölge içerisine ziyarette bulunacak olan kişilerin içerisinde pelikan, kaşıkçı ve çeltikçi gibi birçok kuş türünü görebilmesi de mümkün olabilmektedir.

Atatürk Parkı

Bandırma Limanı’nın hemen arkasında olan Atatürk Parkı; bir piknik alanı olarak göze çarpmaktadır. Ormanlık bir alan olan söz konusu park çok sayıda ziyaretçi de alarak Bandırma görülmesi gereken yerler arasında da kendini göstermektedir.

Bandırma Arkeoloji Müzesi

Genel olarak Pers ve Roma dönemlerine ait olan eserlerin sergilendiği Bandırma Arkeoloji Müzesi; Bandırma gezi yazıları içerisinde sık sık yer alan bir noktada da kendini göstermektedir. Pazartesi günü dışında her gün açık olan bu müze içerisinde kütüphane ve konferans salonu da bulunmaktadır.

Kyzikos Antik Kenti

Erdek karayolu üzerinde Bandırma’ya 10 km uzaklıkta olan bu antik kent içerisindeki kalıntılar Roma dönemine aittir. Çok sayıda mezar kalıntılarının bulunduğu bu tarihi alanda aynı zamanda Hadrian Agorası, Hadrian Tapınağı, Amfitiyatro ve surlar da bulunmaktadır.

Daskyleion Antik Kenti

Bandırma’ya 30 km uzaklıkta olan Daskyleion Antik Kenti; pers valilik merkezi olması ile de bilinmektedir. Aynı zamanda da en eski Zerdüşt tapınağı da bu kent içerisinde görülmektedir. 2500 yıllık bir geçmişe ait olan bu antik kent içerisindeki kazı çalışmaları halen daha devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim