Bu ilçeyi ziyaret edecek olan kişilerin Karesi Beyliği ve Osmanlı Devleti’ne dair kalıntılara da rastlaması mümkündür. Bigadiç tarihi yerler açısından zengin olarak görülmekte ve kültür olarak da bu tarihi unsurlara da rastlamak son derecede mümkündür.

Bigadiç Kalesi

Bigadiç’in doğusunda bulunan bir tepede Bizanslılara ait olduğu düşünülen Achraos Kalesi harabeleri yer almaktadır. M.S 11. Yüzyılda yapılan bu kale aynı zamanda da Yunan işgali esnasında da karargah olarak da kullanılmıştır.

Hisarköy

Bigadiç’e 20 kilometre uzaklıkta olan Hisarköy; Roma dönemine ait antik kalıntıları içerisinde barındırmaktadır. Hisarköy içerisinde tonozlu köprüler, tünneller, tiyatro ve postamentlere rastlanılmaktadır. Aynı zamanda bu bölge içerisinde var olan jeotermal enerji kaynakları da şifalı su olarak adlandırılmaktadır.

Kasımpaşa Cami

1549 yılında yapılan Kasımpaşa cami; Cezerizade Kasım Paşa tarafından yaptırılmıştır. Dönemin mimarisini başarıyla yansıtan bu caminin özellikle minaresi dikkat çekmektedir.

Yeşilli Cami

Merkez Cami olarak da bilinen Yeşilli Cami Çavuşzade İsmail Ağa tarafından 1715 yılında yaptırılmıştır.

Evliya Çelebi Cami

Bigadiç Voyvodası olan Seyyid Hacı Hasar Ağa tarafından 1795 yılında yapılmıştır. Aynı zamanda Lonca Cami olarak da bilinmektedir.

Bigadiç Kültür ve Müze Evi

Bigadiç’in geçmişten günümüze kadar gelen tarihi eserlerini içeren bu müze aynı zamanda da kültürel unsurları da içerisinde barındırmaktadır.

Asaralan

Alan Köyü civarında bulunan Asaralan’da Bizans dönemine ait olan sur kalıntıları ile 3 adet su sarnıcını görebilmek mümkündür.

Gavur Hamamı

Gavur Hamamı’nda Roma döneminden kalan kaya mezarlarını görebilmek mümkündür. Bu bölge Bigadiç’in Işıklar Köyü yakınlarında yer alması ile  ziyaretçilerini sürekli olarak beklemektedir.