2020 trend raporuna göre, bu yılın en çok gündeme gelen ismi Can Yaman olurken, IMDB starmetre'nin 11 milyon kişilik listesine 4 bin küsur sıralamada giren Türk oyuncu, Tuba Büyüküstün oldu.

Socipol'ün 2020 verilerine göre, bu yıl en çok konuşulan Türk oyuncu Can Yaman oldu. Türk TV ve sinema sektöründe trend araştırmaları yapan platform, gündemde zirve yapan ismi açıkladı. Film ve dizi skorunda dünya çapında en iyilerden olan IMDB ise starmeter adlı araştırmasında bu sıralamayı bozdu. IMDB starmetre sonuçlarına göre 11 milyon kişi arasında dünyada 4 bin 390'ıncı sırada yer alan Türk isim Tuba Büyüküstün.

Tuba Büyüküstün, Netflix dizisi "Rise of Empires: Ottoman" ile büyük bir çıkış yakalayarak IMDB starmetre'ye 4.390'ıncı sıradan girdi. Dizisiyle ses getiren güzel oyuncunun, geçen sezonki sıralaması 100.lük olmuştu. Netflix'in "Hakan: Muhafız" adlı dizisinde rol alan eski oyuncusu Ayça Ayşin Turan ise listeye 4 bin 435'inci sıradan girdi.

Starmetre'de ilk 5 içinde geçen diğer isimler: Hazar Ergüçlü, Can Yaman ve Engin Altan Düzyatan oldu.

Ekşi Sözlük Trendleri Neler?

En fazla yorum yapılan Türk dizileri Ekşi Sözlük'e göre, "Bir Başkadır" ve "Masumlar Apartmanı" oldu. Hakkında en çok yorum yapılan isim ise Cem Yılmaz.

Hakkında çıkan haberlerle ve projeleri ile bu yıl en çok konuşulan isimler arasında Can Yaman ve Demet Özdemir yer alıyor. Listede Ozan Güven, Alişan, Kıvanç Tatlıtuğ, Fahriye Evcen ve Hazal Kaya gibi ünlü isimlerin de adı geçiyor.

İpi göğüsleyen iki isimden biri Tuba Büyüküstün, diğeri ise Can Yaman. Bu ikilinin şu an yeni bir projesi olmasa da, yakın zamanda başlaması muhtemel olan dizi ve filmlerde aranan yüzlerin başındalar.