Hemen hemen herkes tarafından bilinen filmler arasında yer alan Marvel Filmleri, hemen her yaştan kişiye hitap edebilmektedir. Gerek hikayeleri gerek ise yaşattığı maceralarıyla insanları ekran başına kilitlemeyi başaran filmleri en başından itibaren izlemek nasıl olurdu? Eğer siz de macera filmi izlemek istiyorsanız Marvel Filmleri arasında seçiminizi yapabilirsiniz. İzlemek istiyorsunuz ama hangi sırayla izleyeceğinizi bilmiyor musunuz? Biz sizlere Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıldır? En Güçlü Marvel Karakteri Kimdir? Sorularının cevabını vereceğiz. Okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

İlk olarak 2008 yılında karşımıza çıkan Marvel filmlerine başlamadan önce hemen herkes tarafından merak edilen konulardan biri de Marvel Filmleri Sıralaması olmuştur. Özellikle filmlerin hikaye sıralaması, kronolojik olarak hangi sırada izlenmesi gerektiği tartışma konusudur. Siz Marvel Filmlerini izlemek istiyorsunuz ama sırasını bilmiyor musunuz? Biz sizler için Marvel Sinematik Evreni izleme sırasını hazırladık. Siz de okumaya devam ederek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıldır?

Özellikle dizi izlerken konu bütünlüğünü sağlamak adına diziyi ilk bölümden itibaren izlemeniz gerekmekte. Unutmamalısınız ki çekilen her dizi birbirine bağlı olarak çekilmekte. Bu durum film serileri için de geçerlidir. Bir film serisinin ilkini izlemeden ikinciye geçtiğiniz takdirde bütünlük kaybolacaktır. Günümüzde oldukça popüler olan Marvel Filmleri İzleme Sırası bilindiği takdirde ona göre izlenirse filmlerin bütünlüğü sağlanmış olacak siz de ne izlediğinizi daha kolay anlayabileceksiniz… İşte, Marvel filmleri izleme sırası…

1-  Captain America: The First Avenger

Marvel filmlerini izlemek adına bir kronolojik sıra oluşturacak olursak ilk filmimiz Captain America: The First Avenger filmi olacaktır. Marvel serüveninin başlangıcı olarak bilinen bu film genelinde Captain America karakterinin doğuş hikayesi anlatılmaktadır. Doğul hikayesinin de dışında Infinity Stone’a yapılan göndermeler de filmi daha ilgi çekici hale getiriyor. Bu filmi izlerken siz de kendinizi II. Dünya Savaşı döneminde hissedebileceksiniz. 

2- Iron Man

Captain America’dan sonra piyasaya çıkan bu yapım, Marvel Evreni’nin ilk filmidir. Fakat izleme sırasına baktığımız takdirde Iron Man ikinci sırada yer almakta. Film içerisinde yer alan Tony Stark karakteri, Iron Man ilk kez bu filmde olacak. Iron Man’ın doğuşunu konu edinen bu film ile de Avengers serisine ilk adımlar atılmış olacak. Marvel Evreni’nin başlangıcı olarak kabul edilen bu filmi izlerken siz de kendinizi başka bir evrende bulabilirsiniz. En Güçlü Marvel Karakteri serüveninin de başlangıcı olarak kabul edilen Iron Man’ı mutlaka izlemelisiniz.

3- Iron Man II

Marvel Filmleri izleme sırası listesinde üçüncü sırada Iron Man II filmini görmekteyiz. Tom Stark’ın Iron Man karakteri olduğu artık tüm dünya genelinde bilinmektedir. Kendisini her konuda geliştiren Stark, bu film içerisinde bambaşka bir Iron Man olarak karşımıza çıkıyor. Avengers film serisinin en sevilen isimlerinden biri olan Iron Man’ın gelişim hikayesini bu film içerisinde geniş bir şekilde görebiliyoruz. Iron Man serisinin 2. Filmi olan bu filmi izlemeden önce mutlaka birinci filmi izlemelisiniz. Birinci filmi izlemediğiniz takdirde ikinci filmi pek anlamayabilirsiniz.

4-  The Incredible Hulk

En az izlenen yapımlardan biri olsa dahi listeye almadan edemeyeceğimiz yapımlardan biri olan The Incredible Hulk listenin dördüncü filmi. Iron Man ile aynı yıl içerisinde vizyona giren film, Bruce Banner’in hikayesine odaklanmıştır. Film içerisinde yer alan Hulk’un yaratılış hikayesinin konu edindiği bu yapım içerisinde Hulk rolünde Edward Norton yer alıyor. Her daim dediğimiz gibi şimdi de söylüyoruz. Bir filmi izlemeden önce bir önceki filmi mutlaka izlemeniz gerekiyor.

5- Thor

2011 yılında ilk kez ekranlara çıksa dahi listemizin beşinci sırasında yer almakta. Iron Man 2 filminin son sahnesiyle bağlantılı olan bu yapım, 2011 yılına damgasını vuran filmlerden olmuştur. Iron Man filminden daha fazla popüler olmuştur. Avengers serisinin devamı niteliğinde olan bu film oldukça popüler olduğu kadar güzelde bir film. Eğer filmi tam manasıyla anlamak istiyorsanız mutlaka bir önceki filmleri seyretmiş olmanız gerekiyor.

6- Avengers

2012 yılında vizyona giren Avengers filmi, Marvel Sinematik evreninin devamı niteliğinde olan bir film. Marvel filmleri arasında bir başlangıç olarak kabul edilen Avengers, piyasaya çıkacak olan yeni serinin de habercisi niteliğinde. Marvel Sinematik Evreninin devamı niteliğinde olan bu film, bildiğiniz serinin dönüm filmi.

7- Iron Man III

Iron Man serilerini izlemeye doyamadık. Iron Man serisinin üçüncü filmi niteliğinde olan bu film serinin en son filmi olmuştur. Tony Stark karakterinin tek başına olduğu bu film de Iron Man’ın maceraları önemli bir unsurdur. Listenin yedinci filmi niteliğinde olan film fazlasınca beğeni almayı başarmıştır. Iron Man serisinin ilk iki filmini izlemeden kesinlikle bu filmi izlememelisiniz.

8 – Thor: The Dark World

En Güçlü Marvel tartışması devam ederken, Thor: The Dark World da bu tartışmaya dahil oluyor. Thor ve kardeşi Loki’nin maceralarını konu edinen bu film içerisinde dördüncü fazın hikayesine sadık kalınmıştır. Thor: The Dark World filmini izlemeden önce mutlaka önceki filmleri izlemeniz gerekiyor. Harika bir film olduğunu sizlere şimdiden bildirmek isteriz.

9- Captain America: Winter Soldier

Marvel Filmleri içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan Captain America: Winter Soldier filmine aslında ilk filmimizden aşina olabilirsiniz. İlk film içerisinde yer alan Hydra ile yeniden karşı karşıya gelebileceksiniz. Film içerisinde Captain America bu süreç içerisinde birden fazla maceraya atılabileceksiniz. Bu maceralara şahitlik edecek, harika film izlemenin keyfini yaşayacaksınız.

10- Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy filmi ile yeni süper kahramanlara merhaba diyeceksiniz. Oldukça eğlenceli ve maceralı olan bu film ilgi çekmeyi başarmıştır. Film içerisinde dünya dışında yer alan gezegenlerin maceralarına tanık oluyoruz. Bu filmi izlediğiniz takdirde çok çok seveceksiniz. Elbette bu yapımı da izlemeden önce mutlaka bir önceki filmi izlemeniz gerekiyor. Zaten Marvel Filmlerini sırası sırasına izlemezseniz, filmden hiç bir şey anlamayacaksınız.

11- Guardians of the Galaxy II

Guardians of Galaxy serisinin ikinci filmi olan bu film içerisinde Avenger serisine göndermeler vardır. Hikaye bütünlüğünü tam manasıyla tamamlayan bu filmi izlemek için bundan önce on film izlemeniz gerekiyor. On birinci sırada olan bu filmi mutlaka ama mutlaka izleyin. Guardians of Galaxy’nin ilk serisinin devamı niteliğinde olan bu film oldukça güzel.

12- Avengers: Age of Ultron

En İyi Marvel Filmleri arasında bulunan Avengers: Age of Ultron filmini izleyenler aksiyon dolu dakikalar yaşanacak. Avengers: Age Ultron kendisinden sonra gelen yapımlar için adeta bir rehber niteliğini taşıyor. Harika bir film olduğunu ilk seriden görmüştük. İkinci seride de maceradan maceraya atlayacak ve kendimizi ayrı bir dünyada bulacağız.

13- Ant-Man

Ant-Man filmiyle ilk kez karşı karşıya geliyorsunuz. Yepyeni bir süper kahraman ile tanışacaksınız. Karınca adam adı verilen bir karakterin doğuşuna şahit olacaksınız. Avengers serisi içerisinde hikaye tamamlayıcılığı olmayan bu yapım sayesinde bağımsızlığı iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Harika bir film olan Ant-Man filmini siz de mutlaka izlemelisiniz.

14- Captain America: Civil War

En Güçlü MArvel Karakteri hangisi diye sorulduğu takdirde filmlerin en başında yer alan Captain America: Civil War filmi aynı zamanda Marvel evreni içerisinde bir dönüm noktası niteliğinde. Film içerisinde aynı zamanda yeni süper kahramanlarla da karşılaşıyoruz. Tanımadığımız süper kahramanlar bizi maceradan maceraya sürükleyecek.

15- Black Panther

Marvel Filmleri arasında önemli bir yere sahip olan Black Panther serisi önemli bir yere sahiptir. Elbette bu filmin devamı merak içerisinde beklemektedir. Hikayesi itibariyle Captain America: Civil War’ın devamı olan bu film asıl hikayeye katkıda bulunan bir filmdir. En İyi Marvel Karakteri konusuna da katkıda bulunan bu film oldukça güzel.

16 – Spider-Man: Homecoming

Marvel evreninde yer alan en önemli kahramanların başında yer alan Spider-Man, şimdiye dek çekilmiş olan Spider-Man filmlerine oranla fazlaca beğeni toplamıştır. Listemizin on altıncı sırasında bulunan bu film, Spider-Man filmleri arasında oldukça sevilen bir film.

17 – Doctor Strange

Marvel Filmleri listemizin sonuna doğru gelirken karşımıza çıkan yeni bir süper kahraman da Doctor Strange oluyor. Serinin en önemli yapımları arasında yer alan bu yapım 2016 yılında vizyona girmiş olsa bile filmin hikayesinden ötürü on yedinci sırada yer almakta. Şimdiden izleyen arkadaşlara iyi seyirler dileriz.

18- Thor: Ragnarok

Oldukça sevilen karakter olan Thor ile Hulk karakterini bir arada izlemek nasıl olurdu? Bence harika olurdu. Film, aynı zamanda en güçlü Marvel karakteri için de bir ipucu niteliğinde olmakta. Thor: Ragnarok filminde, Thor ile Hulk karakterini bir arada göreceksiniz. Unutmayınız ki bu filmi izlemeden önce diğer filmleri izlemeyi unutmayınız.

19- Avengers: Infinity War

Dönüm noktası olan yapımlardan biri de Avengers: Infinity War olmaktadır. Son fazın başlangıcı niteliğinde olan bu film içerisinde sonsuzluk taşlarını elde ettiğinizi göreceksiniz. Aslında seri içerisinde olan taşların elde edilmesi süreci konu edilmektedir. Serinin diğer filmleri de bu filme hazırlık niteliğinde bir filmdir.

20- Ant-Man and the Wasp

Ant-Man serisinin ilk filminden hemen sonra vizyona giren film oldukça büyük beğeni toplamayı başarmıştır. Bir ara bu yapım ile ilgili son Avengers filmine de göndermeler bulunduğuna dair söylentiler de yer almaktadır.

21- Captain Marvel

2019 yılında vizyona çıkan Captain Marvel ile yeni bir süper kahramana merhaba diyebileceğiz. Üstüne üstlük, Captain Marvel, çizgi film evreni içerisinde en güçlü kahraman olarak da ünlenmiş bir karakterdir. Captain Marvel karakterini izleyeceğiniz bu film, sizi oldukça neşelendirecek.

22- Avengers: Endgame

2008 yılında başlayan bir dönemin en son filmi niteliğinde olan Avengers: Endgame de listemizin yirmi ikinci sırasında yer almakta. Dördüncü fazın son filmi olan bu yapım içerisinde sonsuzluk taşlarını ve Thanos ile karşı karşıya geleceksiniz.

23- Spider-Man: Far From Home

Listemizin en son filmi olan Spider-Man: Far From Home, serinin ikinci filmi olmaktadır. Bu yapım içerisinde bir dönemin bitiş izlerine şahit olacaksınız. Spider-Man serisinin devamı niteliğinde olan bu film de kahramanımız yepyeni maceralara atılıyor. Spider-Man’ın yeni filmi gelir mi gelmez mi bu konuyla alakalı şuan bir şey söylemek için erken.

En Güçlü Marvel Karakteri Kimdir?

Bu süreç içerisinde en fazla merak edilen sorulardan biri de En Güçlü Marvel Karakteri Kimdir? Sorusu olmaktadır. Marvel Evreni içerisinde bulunan filmlerde en güçlü karakterin kim olduğuyla alakalı tartışma hep devam etmektedir. Özellikle Marvel Filmleri arasında Captain America: Civil War filmi ile bu sorunun üzerine üzerine gidilmiştir. Filmde bulunan kahramanlara baktığımızda en güçlü kahramanın Thor ve Hulk olduğuyla karşılaşıyoruz. Bunun dışında da Thanos için de en güçlü kahraman adı verilmektedir.