Filmler yaşantımızın bir gerçeğidir. Bizler için zaman geçirme aracı, bazen yeni şeyler öğrenmenin anahtarı, bazen arkadaş, eş, dostla yapılabilecek güzel bir aktivitedir. Bu nedenle filmler hayatımızda yer edinmiş yapımlardır. Film izlemenin bizden aldığı vakitlerin yanında elbette bize katacakları da vardır. Düşünme, algılama, sorgulama gibi insanın beynini kullandığı ve sürekli çalıştırdığı aktiviteler bizler için büyük bir öneme sahiptir. İşte, Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler 2021

Neden Film İzlemeliyim?

Kendimize bir şeyler katmak, film içerisinde bulunan konuyu algılayarak, kendimizi o karakterin yerine koymak şüphesiz bizlere çok şey katacaktır. Film içerisindeki karakterle veya karakterlerle kendimizi özdeşleştirerek “onun yerinde olsam şunları yapardım” diyebilmek kendi yaşamımıza da bir şeyler katacaktır. Zaman içerisinde filmin içinde olan durumların bazılarının kendi hayatımızda karşımıza çıkagelmesi mümkündür. Sadece bunun için bile filmler izlenmeye değer yapımlardır.

The Green Mile (Yeşil Yol)

İki kız çocuğuna tecavüz edip öldürmekle suçlanan, özel güçleri olan, siyahi bir adamı konu alır. Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenilen bu film mutlaka izlenmesi gereken filmlerdendir. Filmi izledikten sonra gerçek yaşam hikâyesinin araştırılması tavsiye edilir.

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

Kendisini aldatan eşini ve eşinin yasak aşk yaşadığı kişiyi öldürmekle suçlanan ve 20 yıl hüküm giyen Andy Dufresne’in Shawshank hapishanesindeki hayatını anlatan güzide bir filmdir. Bu 20 yıllık bir esaretin bir bedeli olmalı ama değil mi?

The Piyanist (Piyanist)

Polonyalı meşhur piyanistin (Wladyslaw Szpilman) kendi anılarını ve yaşam öyküsünü anlattığı kitabından filme uyarlanan şaheser bir filmdir. Dönemin Nazi işgallerinin ve katliamlarının çokça görüldüğü filmde esir kamplarına götürülürken kaçarak kurtulan piyanistin, Polonya’nın başkenti olan Varşova’nın yıkık dökük yapıları arasında hayatta kalma mücadelesi işlenmiştir.

Forrest Gump

Çokça duygusal sahneler barındırmasa da insanı derinden etkileyen sahneler bulunmaktadır. Konuyu kısaca spoiler vermeden anlatmak gerekirse Gump; diğer insanlardan farklı olarak düşük bir zekâ seviyesi olan bir adamdır. Gump’ın sınırlarını zorlaması ile film apayrı noktalara ulaşmakta ve hikâye sürükleyici bir etki oluşturmaktadır.

3 Idiots (3 Ahmak)

Bu film Aamir Khan’ın başyapıtlarındandır. Özetle Hindistan’ın en iyi mühendislik fakültesine başlayan ve sisteme karşı direnen bir öğrenciyi ve iki yakın arkadaşını ele alır. Bu üç öğrencinin hayat hikâyelerinin ve ekonomik durumlarının da pek iç açıcı olduğu söylenemez.

Life Of Pi (Pi’nin Yaşamı)

Yine bir kitaptan uyarlanan ve beyaz perdeye aktarılan filmdir. Bu filmdeki konu bütün dinleri öğrenmeyi ve dinlerin kendisine uygunluğunu anlamaya çalışan Hintli bir gencin, beklenmeyen bir gemi kazasından sonra, bir kayıkta bengal kaplanıyla birlikte yaşam mücadelesini anlatıyor. 

Leon (Sevginin Gücü)

Yine hikâyesiyle insanı büyüleyen bir film daha, Leon filmi kesinlikle izlenmesi gereken bir filmdir. Bu filmde babasının uyuşturucu işlerine bulaşması nedeniyle ailesini kaybeden, en değerli varlığı küçük kardeşi olan ve Leon’un evine sığınan bir kızı anlatıyor.