Türk sinema ve dizi sektörünün en başarılı oyuncularından biri olan Nurgül Yeşilçay’dan haber var! Ünlü oyuncu bir süredir hiçbir projede yer almıyor. Yeşilçay bu sessizliğini, aldığı uluslararası bir ödülle bozdu.

EN İYİ KADIN OYUNCU SEÇİLDİ

2019 yılında İran yapımı Beautiful Jinn (Güzel Cin) filminde rol alan ünlü oyuncu, dilsiz bir kadın olan Dilaram’ı canlandırmıştı. Filmde İranlı oyuncular Farhad Aslani ve Leila Zare de Yeşilçay’a eşlik etmişti. Yapımcılığını Mehrdad Farid’in, yönetmenliğini Bayram Fazlı’nın üstlendiği Güzel Cin filmi tam 3 yıl sonra Nurgül Yeşilçay’a ödül getirdi.

ABD’de düzenlenen Next Generation Indie Film Awards’da Güzel Cin filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülü Nurgül Yeşilçay’ın oldu. Filmde eşini kaybeden hasta bakıcı Yedullah’ın Dilaram adlı dilsiz bir kadına yardımı konu ediniliyor.

Nurgül Yeşilçay bugüne dek Asmalı Konak, İkinci Bahar, Melekler Adası ve günümüz projelerinde sayısız defa kameralar karşısına geçti. Güzel oyuncu son olarak Son Nefesime Kadar dizisinde rol aldı. Ancak FOX TV dizisi kısa sürede final yapmıştı. Başarılı oyuncu, Afra Saraçoğlu ile birlikte Bir Barda Bir Gece adlı tiyatro oyununda sahneye çıkmıştı.

Gazetecilere bir süre daha tatil yapacağını aktaran Yeşilçay, kariyerinde yeni hamlelerinin olacağının sinyallerini vermişti. Tv dizilerini çok uzun bulan ünlü oyuncu sektörde artık oyuncu olarak yer almayabileceğini söylemişti.