Sanatçı Sema Kansu, elektrik teli olarak bilinen bakırı işleyerek takılar, kostümler ve ev aksesuarları üretiyor. Bu alanda öğrenci de yetiştiren Kansu, defile de yaptı.

Karga burun, Antep makası ve pense kullanarak bakır telleri şekillendirdiğini ifade eden Kansu, bu sanata 2002 yılında başladı. Bankacılık mesleğinden sanatçılığa uzanan yolculuğunda şimdi çok başarılı ve tek onaylı kadın bakır sanatçısı...

Sema Kansu'ya ilham veren şey ise savaş kıyafeti zırhları. Levha, tel ve saf bakırdan sanat eserleri üreten sanatçı sayısız obje ve eşya tasarladı. Kendi atölyesinde öğrencileriyle çalışmalarına devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültür Mirası Taşıyıcıları arasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onaylı tek bakır-tel sanatçısı ve bu unvan ondan başka kimsede yok. Savaş zırhları ile ilgili kostümler yaptığında bunu defileye dönüştürdü. 16 yıldır mesleğe devam eden Kansu, takılar ve aksesuarlarda oldukça yetenekli.

Bakırcılık alanında markalaşan ve eğitmenlik yapan sanatçı, İstanbul ve diğer festivallerde yer alıyor. Bakır objelerin vücuda etkileri ve faydaları olduğunun da altını çiziyor. Bakır; topraklama yaparak stresi ve ağrıları alıyor. Uyku düzenini sağlıyor.

Editör: TE Bilişim