ORDU (AA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesinde düzenlenen "16. Çambaşı Kar Festivali" çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Kanadüz Belediyesi iş birliğıinde düzenlenen ve dün kar güreşi ve off-road yarışlarıyla başlayan festivale bugün devam edildi.

Festivalin ikinci gününde yoğun kar yağışı ve tipiye aldırış etmeyen vatandaşlar, çalınan müzikler eşliğinde oyun oynayıp horon vurdu.

Katılımcılara patates, pancar turşusu, pancar çorbası, mısır ekmeği ve çay ikram edildi.

Kent dışından da vatandaşların ilgi gösterdiği festival, kızak yarışlarıyla sona erdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, burada yaptığı konuşmada, "Göreve başlarken '3 ay değil 12 ay Ordu' demiştik. Ordu'nun güzelliğini kış mevsiminde de paylaşalım istedik. Çambaşı Yaylası'ndaki festivalimize bir gün yetmediği için iki güne çıkardığımız çalışmalar yaptık. Bugün burada çok güzel bir festival gerçekleştirdik." dedi.

Güler, kentte bundan sonra da geniş kapsamlı festivaller düzenleneceğini ifade ederek, "Ordu sadece fındığıyla deniziyle değil, yaylaları kar şenlikleri ve kayak tesisiyle de tanınsın istiyoruz. Bunun için de bu tür festivallere önem veriyoruz. Bugün bu zor hava koşullarında festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da zor şartlara rağmen festivalin tamamlandığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Festivale, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ilçe belediye başkanları ile il içinden ve il dışından vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa