Kulüpler Birliği toplantısı, vakfın Maslak’taki ofisinde başladı. Gündemde ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleri, yayıncı kuruluş gibi birçok konu yer alıyor.

Toplantıya Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi ve diğer Süper Lig kulüplerinin başkanları katıldı.

ALİ KOÇ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi’nin Kulüpler Birliği toplantısına katılmasından bir süre sonra vakfın ofisinden ayrıldı.

İlk gelen bilgilere göre toplantıda gergin anlar yaşandı.

Toplantı öncesi Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarının soruları üzerine bu toplantıda tüm ayrıntıları görüşeceklerini söyledi. Seçilecek TFF kurullarının konuşulduğu toplantıdan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise erken ayrıldı.

Öte yandan Galatasaray Kulübü’nde ikinci kez başkan seçilen Dursun Özbek de toplantıya katılan isimler arasındaydı.

BAŞKAN AĞAOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR…

"Bazı yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bir açıklama yapacağım. Sayın Ali Koç, Berna Gözbaşı'nın toplantıları, Mecnun Otyakmaz'ın da seyahati olduğu için toplantıdan erken ayrılmak zorunda kaldılar. Spekülasyon yapılmazsa sevinirim. Mehmet Büyükekşi, futbol alemine uzak bir insan değil. Kendisi, Gaziantep FK döneminde sorunları bizimle birlikte görmüş bir insan. Hemen hemen her konuda bir fikir birliğine vardık. Yayıncı kuruluş yabancı kuralı ve harcama limitlerini masaya yatırdık. Tüm sorunlarda fikir birliği içinde olduğumuz ortaya çıktı. Futbol ailesi bir bütün. Son derece verimli bir toplantı oldu. 8+3 kuralı, en az bir yıl daha devam etmesi gerekiyor. Sadece 8+3 olarak değerlendirmeyin, 14 yabancıyla mı yola çıkacağız, 12 yabancıyla mı?''