‘ selam son Şampiyon “

Ve geçen sezonun son sözünü Trabzonspor söyledi..

Geçen sezon biraz kendi iç dalgalanmaları, çokça da masa başı oyunlarıyla şampiyonluğu neredeyse kendi eliyle Başakşehirspor’a kaptıran Trabzonspor, dün akşam geçmişe ait hesabı tümden kapatmasını bildi..

Ve yine az kalsın haklı bir penaltısı verilmeyince, yalan değil, içimde bir huzursuzluk hasıl olmadı değil(!)..

Öyle ya Başakşehirspor’un ki penaltıysa, Trabzonspor’un ki penaltının ‘ağababasıydı ‘..

Allah’tan sahneye Djaniny ve Ekuban çıktıda, hakem dahil olmak üzere bir çoklarının kariyerlerini bir vebalin altına girmekten kurtardı..

Birde, Süper Lig’de daima  gerek Belediyenin bünyesindeyken gerek sonrada Devlet projesi olduğu aşikar devlet güdümlü Başakşehirspor genel itibariyle Trabzonspor’a çok ters gelir idi..

Dün akşam kendi sahsıma böyle bir finali Trabzonspor’un her ne olursa olsun kaybetmeyeceğine olan inancım, oyun ilerledikçe artmaya başladı..

Berat, Ekuban, Djaniny

Dün akşam aslında kimseyi kimseden ayırmak haksızlık olur..

Ki böyle maçlarda bir noktadan sonra taktik hak getire..

Lakin, Abdullah hocanın yapısında bu namümkün bir anlayış olarak asla aksiyonel bir hale gelemez..

Havanın buz kestiği bir gecede her iki takım futbolcularını da  tebrik ederken, özellikle Berat, Ekuba ve Djaniny i bir tık daha öne çıkarıp tebriklerimi sunuyorum..

Trabzonspor’a uğurlu gelen bu Statta, aksi bir sürprize izin vermeyen Abdullah hoca ve ekibini de ayriyeten tebrik ediyorum..

Lig havasından çıkıp, takımı tüm olumsuzluklara rağmen Kupa havasına sokmak kolay olmasa gerek..

Günün sonunda, şu bir gerçek ki Trabzonspor’a KUPA bir başka güzel yakışıyor doğrusu..

Abdullah hoca o kırılgan, kadro istikrarını bir türlü yakalayamayan Trabzonspor simdi hızla bir  sistem takımına eğrilmekte..

Sonuçta; Mesut Özil’in imza töreninin ZTK Kupa Finali maçıyla aynı güne denk gelmesi  veya getirilmesi her ne kadar bu maçı gölgede bırakmış gibi görünsede, Trabzonspor Kupa’nın bir ayağıysa o gündem bir tek Trabzonspor’dur..

Ayrıca, Mesut Özil’in ligimizde olması hoş bir görsellik olacaktır..

Son söz; yaptıkları insanları bir yere kadar getirir. Fakat yapacakları insanları hayallerinin tezahür edemeyeceği yerlere getirir..

Tıpkı Abdullah Avcı ve talebeleri gibi...

Bu daha bir başlangıçtı..

Devamı elbet gelecek..

Müzesine anlamlı bir Kupa daha koyarak, varlığını gücünü ve en elzemi de karizmasını ortaya koyarak adeta rakibini ezen bir Trabzonspor izlemiş olabilmemin huzuruyla...

düşkünlüğüm futbola değil, Trabzonspor’a“”..

Hasan Akbaş

Haberts.com