Kütahya’nın Emet ilçesinde Emet Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısında belediyeye ait 3 bin 500 metrekare arsa üzerine 28 apart yapımının kat karşılığı ihaleye çıkarılmasının oy çokluğu ile onaylandığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Koca;”Yıllardır ilçemizde termal turizmin gelişmesi ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması adına yerli ve yabancı yatırımcının önünün açılması talep ediliyordu. Belediye ve Meclis olarak biz üzerimize düşeni yaptık. Daha önce istimlak ettiğimiz alanlarda kat karşılığı apart yapım ihalemiz artık hazırlanma aşamasında. Mart ayı sonu gibi ihaleye çıkarmayı planlıyoruz. Gerek ilçemizden gerek ilçe dışından yatırımcılarımız ilçeye apart tesis yapımı için ihaleye katılabilir. Apartlarda belediye olarak sıcak su desteğini de sağlayacağız. İhaleyi alacak firma veya şahıslar termal turizm alanındaki apart tesislerimiz yanındaki arsaları da alarak daha büyük tesislerde kurabilirler.İlçemize hayırlı olsun “dedi.

Alınan bilgiye göre, Emet Büyükhamam Mahallesinde belediyeye ait arazi üzerinde yapılacak 28 apart için, bir süredir devam eden çalışmalarda sona gelindi. Belediyeye ait arazi üzerinde yapılacak apartlar kat karşılığı ve Osmanlı Hamamı ile Tezbaşar Hamamı arası yüzme havuzları yapımını kapsayacak. Belediye arsa karşılığında hem apart sahibi olmak hem de yüzme havuzları projesini hayata geçirmeye çalışacak.(EFE)
Kaynak: iha