Kütahya’nın ilçesinde Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yapılması planlanan ve başvuru aşamasında olan 3. Etap TOKİ konutları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının son dönemlerde konut yapımı için arsa satın almadığına vurgu yaptı.

Çalışkan, “TOKİ artık konut yapımı için hazine arazisi istiyor. İlçemizde de hazine arazisi olmadığı için Belediye olarak Sola mevkiinde kamulaştırdığımız yaklaşık 41 bin metrekarelik araziyi toplam 192 konut yapımı için hiçbir kar amacı gözetmeden TOKİ’ye devredeceğiz. Amacımız ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak, ilçede konut sıkıntısını gidermek. Bilgilendirme toplantısına gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

TOKİ Satış Pazarlama Uzmanı İbrahim Etem Topçu, devletin ve milletin kalkınması için öncülük ettiklerini ve bu doğrultuda çalışmalara devam ettiklerini belirterek, katılımcılara ilçede yapılması planlanan TOKİ konutları ile ilgili süreci anlattı.

3. Etap TOKİ konutları için 25 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Başvurularda 2+ 1 konutlar için 2 bin, 3+1 konutlar için 4 bin TL. Başvuru ücreti alınacak. Yapılacak 96 adet 91 metrekare 2+1 konutlar için aylık taksit tutarı 445 TL’den, 96 adet 123 metrekare 3+1 TOKİ konutları için aylık taksit tutarı 802 TL’den başlıyor. Konutlar ihalenin ardından 18-20 ay süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek.(MA-EFE)
Kaynak: iha