Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde lise öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı. Pazarlar Emniyet Amirliği, Öğrencileri Polislik mesleğini sevdirmek ve nasıl polis olunur konuları hakkında bilgilendirmeye devam ediyor.

Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla son sınıf öğrenciler polislik mesleği hakkında bilgilendirdi.

Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak projesi ile öğrencileri Polislik mesleği hakkında bilgiler veren ve Polis Meslek Yüksekokullarına nasıl müracaat edilir ve sınavlarda ne gibi aşamalardan geçileceği hakkında bilgiler veren Polisler, Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak Polisliğe olan ilgilerini arttırmaya çalıştılar.

Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşmacı olarak İlçe Emniyet Amiri Müjdat Kılıç ve polis memurları katılırken; konferansa Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, idareciler ve öğretmenler katıldı.

Emniyet Amiri Müjdat Kılıç, "Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak yürüttüğü proje çerçevesinde İlçemizdeki Liselerimizde mesleğimizi öğrencilerimize tanıtmaya ve onlarla bir baba, bir abi yakınlaşması ile her zaman onların yanında olduklarımızı ve bizlere her konuda gelmelerini ve elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışacağımızı anlatıyoruz. Aynı zaman Polis Olmak isteyen öğrencilerimize de ne aşamalardan geçeceklerini kendilerini anlatıp kafalarında takılı olana sorulara da cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.(MB-EFE)
Kaynak: iha