Bundesliga kulüplerinden Leipzig'in transfer etmek istediği Sörloth hakkında teknik direktör Nagelsmann, Alman basınında Bild'e konuştu. 

"SÖRLOTH BİZE KATKI SAĞLAYACAK OYUNCU"

Sörloth bize katkı sağlyacak bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon çok başarılı bir performans sergiledi ve Türkiye'de gol kralı oldu. Bundesliga'da bu başarıyı tekrar ederse harika olur. 

"LİSTEMİZDE 50 KİŞİ YOK"

Transfer hakkında konuşan Nagelsmann, "Elbette başka adaylara da bakıyoruz. Tabii listemizde aralarından seçeceğimiz 50 kişi yok. Bu nedenle Sörloth, beklentimizden biraz daha pahalı." ifadelerini kullandı. 

SÖRLOTH NELER SÖYLEMİŞTİ?

Trabzonspor'a gelme sebeplerimin başında bir hücum takımı olması geliyordu. Buraya gelmeden önce takımımızdaki bu potansiyeli görmüştüm. Oyuncuların kalitesi ve bana asist yapacak takım arkadaşlarımızın olması dikkatimi çekmişti. Trabzonspor'u seçme sebeplerimden en önemlisi de buydu. Bir forvet oyuncusu için çok önemli bir konu bu. Oynadığınız takıma adaptasyonunuzu arttıracak etkenlerin başında geliyor. Takımımızın en büyük özelliği bir hücum takımı olması. Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz yıl açık ara Süper Lig'in en çok gol atan takımı bizdik. Bir hücum oyuncusu olarak aradığınız şeyler bunlardır. Kendim olarak da takım olarak da başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Gol krallığı, özgüvenime biraz daha katkıda bulundu. İstediğim ve olmaya çalıştığım bir yerdi. Tabii ki en büyük hedefimiz Süper Lig'de şampiyon olmaktı ama bunu başaramadık. Gol kralı olmak benim için ekstra bir başarı oldu” (Futbol Arena)