Bir önceki analizim de bahsettiğim gibi Galatasaray'ın 6-0 kazanması hiç bir şey ifade etmiyor eğer kaliteli ayakları olsa idi Alanyaspor'un kazanması işten bile değildi yorumunu yapmıştım. Bu tezimin doğruluğunu Trabzonspor güzel oyun ve skoruyla onayladı. 

Trabzonspor'un iki zaafı vardı bu maçta Onazi ve sol taraf Nwakaame'nin defansif yönünün zayıf olması Mariano'nun çok ileri çıkması Novak'a zor anlar yaşatabilirdi neyse ki korkulan olmadı Onazi bugün çok iyi maç çıkarmış olsa da bir orta saha oyuncusuna göre kolay geçilen ikili mücadelelerde fizik olarak yetersiz bir oyuncu Galatasaray'ın bu zaafları kullanamaması hazin sonunu getirdi

Galatasaray'ın bu maça iyi hazırlanamadığı aşikâr maçta ne bir plan ne bir taktik hiç bir şey yoktu Galatasaray adına.

Yusuf Yazıcı kendi mevkisinde kanatta gösterdiği performansın üstünde bir performans gösterdi yeterli miydi ? İhtiyacı giderdi diyebilirim. Yalnız Yusuf'un mental yorgunluğu olduğunu gözlemledim yapılan eleştirilerin çok feci şekilde etkilediğini görüyorum taraftara bu konuda büyük iş düşüyor.

Nwakaeme'ye bu akşam ayrı parantez açmak istiyorum. Kırk yıllık Trabzonsporlu gibiydi kendisine gelen bütün topları çok doğru kullandı Trabzonspor camiasına ben yeni yıldız oyuncunuzum mesajını verdi.

Sosa benim yerim 8 numara ben o mevkiinin hakkını veririm dedi tabiri caizse oyunu müthiş yönlendirdi bütün futbolseverleri mest ettiğini düşünüyorum.

Ömrüm boyunca Trabzonspor'un en rahât maçını seyrettim diyebilirim. Bu duyguyu bana Galatasaray maçında yaşatan Ünal Karaman hocama şükranlarımı sunuyor ona teşekkür ediyorum.

Ve dip not olarakta Trabzonspor camiasına sen nerdeydin Ünal hocam dedirteceğini düşünüyorum.