Diyarbakır'da 1990 yılından bu yana faaliyet yürüten Şehir Tiyatrosu kapandı. Birçok tiyatro oyunu ve dizelerde rol alan sanatçı Vural Tantekin işsiz kalınca, ailesini geçindirmek için köfteciliğe başladı.
 

ÜNLÜ TİYATROCU KÖFTECİ OLDU!
İşsiz kalan tiyatro oyuncularından biri de ulusal kanallarda bir dönem yayınlanıp reiiting rekorları kıran dizelerde de oynayan Vuran Tantekin oldu. Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosunda 27 yıl oyunculuk yapan ve Haldun Dormen'in yönettiği oyunlarda oynayan, Mahsun Kırmızıgül, Beren Saat, Behram Şimşek, Mehmet Akif Alakurt, Siren Ertun, Cansu Dere, İlyas Salman ve Menderes Samancılar gibi ünlü oyuncularla Berivan, Sıla, Aşka Sürgün ve bir çok sinema filminde oynayan Tantekin, tiyatronun kapanması ile Diyarbakır'da, 'Goşto' (Etçi) adlı bir köfteci dükanı açtı. 
 

'ÇOCUKLARA BAKMAK, FATURALARI ÖDEMEK ZORUNDASIN''
Köfteci dükanında güveç, kuru fasulye, çifköfte gibi yiyecekler satan Vural Tantekin, 27 yıl Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde, 2 yıl da özel tiyatrolarda oyunculuk yaptığını belirterek şunları anlattı:
"Şimdi ise köftecilik yapıyorum. 1990'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2'inci kadrolu şehir tiyatrosu kapandı.  Birçok arkadaşım Amed şehir tiyatrosu adı altında tiyatro yapıyor. Tabi yaşamımızı idame etmek isteyince sanat biraz geride kalıyor. Çocuklara bakmak, faturaları ve kiraları ödemek zorundasın. Ondan ötürü böyle bir şeye yeltendik. Bu da bir sanat. Yani yemek de sanat."  
 

İŞYERİNDE ETKİNLİKLER DE PLANLIYOR
İşyerinde haftanın bir günü şiir dinletisi ve Dengbej gibi etkinlikler düşündüğünü kaydeden Tantekin, "Umarım başarılı oluruz. Şuan mecburiyetten yapıyoruz. Açılırsa dönerim. Ama bu şartlarda tiyatronun yeniden açılacağına ihtimal vermiyorum" diye konuştu.  Vural Tantekin'in açtığı köfteci dükanının duvarını ise, bugüne kadar oynadığı tiyatro oyunları ve televizyon dizilerinde çektirdiği fotoğraflar süslüyor.