Bir çok ünlünün doktoru olan jinekolog Banu Çiftçi uzun senelerdir dost olduğu Mehmet G.  ile araları açıldı. Ünlü jinekolog Çiftçi, eski doatu Mehmet G. Tarafından şantaja maruz kaldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.  Banu Çiftçi’ye “ 500 bin TL vernezsen kirli çamaşırlarının hepsini ortaya dökerim, dışarı çıkamaz hale gelirsin” diyerek tehdit eden Mehmet G. Hakkında tehdit ve şantaj davası açıldı.

Bu yaşanan olay geçtiğimiz sene Aralık ayında meydana geldi. Banu Çiftçi ile Mehmet G, uzun senelerdir bir dostluğu vardı fakat aralarında çıkan bir anlaşmazlık yüzünden ilişkilerini sonlandırdılar. Mehmet G. Ünlü jinekolog Banu Hanıma bir mesaj attı, mesajda; “ Ben dernek sahibi ile görüştüm şu an yanımda, 500 bin lirayı dernek hesabına bağış olarak gönder, konu burada kapansın. Yoksa büyün kirli çamaşırlarını ortaya döküp seni dışarı çıkamaz hala getiremezsem o...p ç....m. Üzgünüm yol bitti” yazıyordu.

Suçlamaları kabullendi

Genç doktor gelen tehdit ve şantaj içerikli mesajlar karşısında şoke oldu, hemen ardından Mehmet G., hakkında suç duyurusu yaptı. Savcılık soruşturma açıldıktan sonra Mehmet G.'nin ifadesine başvurdu. Mehmet G.  verdiği ifadelerse söz konusu olan mesajları kendinin gönderdiğini fakat bir anlık sinir ile yaptığını ifade ederek suçlamayı kabullendi.

5 Sene hapsi isteniyor

Yapılan araştırmalardan sonra Savcılık, Mehmet G.'nin üzerine atılan suçlamaları kabul ettiğini ifade ederek  'şantaj' ve 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçları doğrultusunda 5 seneye kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Mehmet G.’ Ya açılan dava, gelecek günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edecek.

Editör: TE Bilişim