Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kısmi kapanma' olarak açıkladığı tedbirler dünkü Kabine toplantısında karar verildi. İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayarak yeni koronavirüs kısıtlamalarını 81 il valiliğine gönderdi.

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında bazı değişiklikler oldu. Sosyal etkinliklerin büyük bir çoğunluğunda da yine değişiklikler var. Yeni alınan önlemler kapsamında tiyatro ve sanatsal faaliyetlere de yasaklama geldi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 'CMYLMZ Diamond Elite Platinum Plus' adlı gösterisinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Instagram hesabından "Ertelendim" notuyla yaptığı paylaşım şu sözleri içeriyor:

“TİM Show Center'da, 15-16 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan CMYLMZ Diamond Elite Platinum Plus gösterisi, yeni alınan tedbirler kapsamında 20-21 Mayıs 2021 tarihlerine ertelenmiştir.”

16 Mayıs Pazar günü saat 00.00'a kadar geniş katılımlı etkinliklere izin verilemeycek. Yeme içme yerler, tiyatro sinemalar, spor salonu, halı saha, güzellik salonları, hamam, lunapark gibi pek çok işletme 17 Mayıs'a kadar kapatıldı.