Türkiye’de korona virüsünün görüldüğü ilk günden bu yana sağlık anlamında yaşanan sıkıntıların yanında ekonomik alanda da vatandaşların zor durumda kalması hususunda Ebru Gündeş’ten herkese örnek olacak bir hareket geldi.

Özellikle insanlarla iş gereği yakın temasta bulunan berber ve kuaförlerin kapatılmasının ardından zor durumda kalan meslek erbaplarının desteklenmesi gerektiği bir süredir dillendirilen bir husustu. Bu konuda Ebru Gündeş alkışlanacak bir hareket sergileyerek kuaförünü, makyözlerini ve ayrıca müzisyen ekibini maaşa bağladı. Geçimini çalışmaması durumunda sağlaması zor olan meslek erbaplarına bu şekilde destek olan Ebru Gündeş, ekibinde çalışan 30 kişiye birden dörder bin lira para yatırdı ve 120 bin liralık destekte bulunmuş oldu.

Ebru Gündeş son olarak Şubat ayının 15’inde bir konser vermiş ve bu konserden 450 bin liralık gelir elde etmişti. Eğlencelerin tamamen ülke çapında iptal edilmesinden dolayı aslında kendisi de bir nevi işsiz durumda kalan Ebru Gündeş’in bu hareketinin diğer durumu iyi olan sanatçılara ve iş insanlarına da örnek olması bekleniyor.