Müge Anlı’ da ortaya çıkan son dakika haberi ... Ordu’ nun Korgan ilçesinde elleri, ayakları, ağzı bağlanarak öldürülmüş bulunan Makbule Sarı’nın   öldürülmesine ait ikinci kez hâkim karşısına çıkan şüphelilere cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezası verildi. İste o  Son dakikaların ayrıntıları...  

2020 tarih 14 kasımda meydana gelen olay Korgan ilçesi Sarıalıç  Mahallesi’nde gerçekleşen 74 yaşındaki Makbule Sarı, elleri, ayakları, ağzı bağlı şekilde bulunmuş. İzlenen yüzlerce güvenlik kamerası ve yapılan geniş çaplı operasyon sonucu yakalanan ve olayı işledikleri görülen iddiasıyla tutuklu bulunan Hayrettin Görgülü ile Serkan Uluz haklarındaki soruşturma tamamlanmış. Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı tarafından şüphelilerin hakkında ‘kasten öldürme’  suçundan hazırlanan iddianame, Fatsa ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş. İddianamede, şüphelilerin, öldürülen Makbule Sarı’ ya karşı, ‘tasarlayıp, canavarca  sezgi eziyet çektirerek, beden veyahut ruh bakımından kendini savunmayacak kişiye karşı suçun kanıtlarını gizlemek ve işlenişini kolaylaştırmak veyahut yakalanmama amacıyla kasten insan öldürme'  suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti.

600 Bin lira değerinde Döviz ve Ziynet eşyalarının çalındığı iddiası...

5 Mart 2021 tarihinde olan Fatsa Ağır ceza Mahkemesi’nde ifadesi alınan Makbule Sarı’ nın çocukları, sadece evden telefon, televizyon, ve 600 lira para ile fındığın çalınmadığını iddiasında bulunarak, yaklaşık 600 bin lira döviz ve altın da  olduğuna dair iddia etti. Müştekiler , maddi manevi zararlarının karşılanması talebinde bulundu.

Tutuklu oldukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim sistemi (SEGBİS)  hakim karşısına çıkan maznunlar Serkan Uluz (24) ve Hayrettin Görgülü (27) önceki ifadelerini yenileyip, eve cinayet amaçlı girmediklerini savundular.

Serkan Uluz “Yüklü miktarda para bulsam, olaydan sonra çalışmazdım. Her şeyi anlattım adalete sığınıyorum”   diye ifade verirken, Hayrettin Görgülü ise evde yüklü miktar para olsa,  ifadesinde onu da söyleyeceklerini iddia etti, “ Adalete sığınıyorum, pişmanım” dedi.

Maznunların avukatın beyan sırasında  maktulün oğullarından biri, olay gecesinden çekilen  Makbule Sarı’ nın çarşafa sarılı olduğu fotoğrafı göstererek, “ Annemi öldürmeleri kasıtlı yoksa, annemin ağzını neden bağladılar?’’ diye sordu.

9 YIL 4 AY HAPİS CİNAYETTEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, YAĞMA SUÇUNDAN

Mahkeme heyeti, maznunları, ‘yağma suçunun işleyişini kolaylaştırmak tarzı ile kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırırken, ve yağma suçlarından 9 yıl 4 ay hapsine karar verdi.

Editör: TE Bilişim