Her yılın sonunda düzenli bir biçimde bu tür değerlendirmeler yapan başarılı ekip, bu sene de oldukça isabetli tercihler yaparak dizi seyircilerinin genel çoğunluğunu memnun etmeyi başardı.

İşte New York Times gazetesine göre 2019 yılında karşımıza çıkan en başarılı 10 televizyon dizisi…

  • 10. Better Things (IMDb Puanı: 7.7)

Ünlü komedyen Louis C. K. tarafından yazılan keyifli kara komedi dizisi Better Things, üçüncü sezonu ile yayın hayatına devam ediyor.

Bir taraftan oyunculuk yaparak şöhret olmaya çalışan, öte yandan üç kız çocuğuna bakmak ile uğraşan Sam, her şeyi yoluna sokmaya çalışan bekar bir anne olarak elinden geleni yapıyor. 25 dakika halindeki bölümlerde çoğunlukla Sam’in karşılaştığı sıkıntıları konu eden ve ağlanacak haline güldüğümüz dizinin başrolünde Pamela Adlon yer alıyor.

  • 9. Catastrophe (IMDb Puanı: 8.2)

Bu yıl Şubat ayında ekranlara veda eden Catastrophe, İngiliz mizahını başarıyla ekranlara taşıyan bir sit-com olarak karşımıza çıkıyor. 30 dakikalık bölümleri ile toplamda 5 sezon boyunca ekranlarda kalan keyifli dizi, bizlere hiç de sıradan olmayan bir aileyi anlatıyor.

Hiç beklemedikleri bir anda aile kurmak zorunda kalan Sharon ve Rob Norris’in eğlence dolu öykülerini işleyen dizi, otoritelerden tam puan alarak izleyicilere dozunda bir komedi vadediyor.

  • 8. Documentary Now! (IMDb Puanı: 8.1)

Fred Armisen, Bill Hader ve Seth Meyers isimli üç yakın arkadaşın hayallerini gerçekleştirmek üzere bir belgesel filmi çekmek istedikleri Documentary Now!, üç arkadaşı hiç de tahmin edemeyecekleri yerlere götürüyor.

İçlerinde olan belgesel aşkını beslemek adına uyuşturucu kartellerinin içine sızarak tüm bu anları kayıt altına almak isteyen Armisen, Hader ve Meyers, bizleri kahkahalarla güleceğimiz eşi benzeri olmayan bir komedinin içine düşürüyor.

Amazon Video Prime desteği ile izleyebileceğiniz Documentary Now!, son olarak üçüncü sezonunu yayınlanmış ve gelecek sezon ekran macerasına devam edeceğini duyurmuştur.

  • 7. Fleabag (IMDb Puanı: 8.7)

Trajedi ile komedinin bir arada yürüdüğü Fleabag, bu sene itibariyle ikinci sezonunu tamamlayarak ekranlara veda etmiştir.

Bilmeyenler için Fleabag, Londra’da yalnız başına hayatını devam ettirmeye çalışan bir kadının öyküsünü kendi has mizacı ile seyirciye anlatmaktadır. Aşk, aile ve iş hayatı üzerine gerçekleşen gündelik meselelerin işlendiği dizi Phoebe Waller-Bridge’ın olağanüstü performansıyla ekranlara taşınmıştır.

  • 6. Pen15 (IMDb Puanı: 7.9)

2019 yılının ilk aylarında dijital video servisi Hulu’da gösterime giren Pen15, henüz ilk sezonu ile izleyicileri kendine çekmeyi başarmıştır.

Ergenlik üzerine farklı noktalarda sözler dile getiren Pen15, kendince yarattığı üslubu ile kısa zamanda çok fazla ilgi toplamıştır. Dram ve komedi temaları işleyen dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşmaktadır.

  • 5. Russian Doll (IMDb Puanı: 7.9)

Hulu’nun ardından şimdi de sıra Netflix platformunda…

Bu yıl ilk sezonuyla seyircilerinin karşısına geçen Russian Doll, pek çok sıradan Netflix yapımının aksine dikkat çekici bir dizi olarak hafızalara kazınmıştır. Gizem ve komedi türünü oldukça etkileyici biçimde birbirine harmanlayan serinin ilk sezonu 8 bölümden oluşmakta ve her bir bölüm yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir.

Nadia isimli genç kadının New York City’de bir partiye davet edilmesi üzerine başlayan dizi, izleyicilerin de Nadia’nın da hiç beklemediği yerlere uzanmaktadır. Bu parti, hiç de sıradan bir parti değildir. Bu ortamdan ayrılamayacağını fark eden genç kadın, bir şekilde bu gizemi çözmeye çalışacaktır.

Russian Doll’un sevenleri için hatırlatmakta fayda var, dizinin yeni sezonu Netflix tarafından onay almıştır.

  • 4. Succession (IMDb Puanı: 8.3)

Bir hiciv komedisi olarak öne çıkan başarılı HBO yapımı Succession, yayınlanan 2 sezonu ile eleştirmenlerin büyük ilgisini görmüştür.

Jesse Armstrong tarafından yaratılan dizi, New York kentinde yaşayan ve dünyanın en büyük medya kanallarından bir tanesinin başında olan Logan Roy’u anlatıyor. Roy ve dört çocuğu üzerine kurulu olan hikaye, basit bir aile komedisinden çok içinde siyasi ve toplumsal mesajlar sert bir eleştirel yapım olarak ekranlarda boy gösteriyor.

HBO kanalından üçüncü sezon onayı alan dizi, gelecek yıl yeni bölümleri ile sevenlerine tekrar merhaba diyecek.

  • 3. Unbelievable ve When They See Us (IMDb Puanları: 8.3 ve 9.1)

Listenin üçüncü sırasında iki adet Netflix yapımı mini dizi yer alıyor.

Bu dizilerden ilk olan Unbelievable, gerçek bir hikayeden yola çıkarak ekranlara taşınan bir tecavüz olayını konu alıyor. Marie isimli genç bir kız tecavüze uğradığını belirterek şikayette bulunur. Ancak Marie, iddiaların asılsız olduğu sebebiyle suçlu duruma düşer. Bunun üzerine iki kadın dedektif, Marie’nin davasının peşinden gider ve olayları aydınlığa kavuşturmaya çalışırlar.

İkinci mini dizi When They See Us ise işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren 5 siyahi gencin hikayesini anlatmaktadır. Yine gerçek bir olaydan esinlenerek oluşturulmuş bu yapım, ABD’de gerçekleşmiş 1980’li yılların önemli vakalarından biri olan Central Park Beşlisi’ni konu etmektedir. Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulundukları iddia edilen beş genç, haksız yere hapse atılırlar ve bu suçu işlemediklerini ispat etmek için zorlu bir mücadeleye girerler. Dizi toplamda 5 bölümden oluşmaktadır.

  • 2. Undone (IMDb Puanı: 8.3)

Eylül ayında Amazon Prime Video servisi yapımcılığında ilk sezonu ile yayına giren Undone, yetişkinler için ilgi çekici bir animasyon dizisidir. İçinde psikolojik drama ögeleri de taşıyan komedi dizisi, kısa bir sürede ikinci sezon onayı alarak hayranlarını sevindirmiştir.

Fastastik bir yapım olan Undone, ağır bir trafik kazası geçiren Alma isimli bir kadının öyküsünü anlatmaktadır. Alma, ölümün ucundan dönmüştür. Geçirdiği trajik kazanın ardından zaman ile arasında doğaüstü bir bağlantı keşfeden kadın, sahip olduğu bu gücü babasının sırlarla dolu ölümünü aydınlığa kavuşturmak için kullanır.

  • 1. Watchmen (IMDb Puanı: 7.4)

Listenin ilk sırasında yer alan Watchmen, Alan Moore ve Dave Gibbons tarafından yaratılmış bir DC Comics uyarlamasıdır. Çizgi romanlarının yanı sıra sinema filmi de bulunan Watchmen, dizi olarak karşımıza HBO kanalı ile birlikte çıkmıştır.

1986 yılında raflara çıkan çizgi romandan esinlenerek oluşturulan fantastik dizi, distopik bir evrende geçmektedir. Bir grup polis, şehrin süper kahramanlarını hedef alır ve bu maskeli süper kahramanlar topluma suçlu olarak lanse edilirler. Üzerlerine atılan cinayet davası iftirasını çözmeye çalışan kahramanlar, bu gizemi çözmek adına yola çıkarlar.

New York Times tarafından da oldukça övülen başarılı dizi, gelecek yıl ikinci sezonu ile yayın hayatına devam edecektir.