Son edinilen bilgiye göre ; kalp krizi geçiren usta tiyatrocu Rasim Öztekin için 0RH(-) kan aranıyor. Kızı Pelin Öztekin yaptığı açıklamayla ' Babam Rasim Öztekin için acil 0RH(-) kana ihtiyacımız vardır. Acil bir şekilde Kadıköy de bulunan Siyami Ersek Hastanesi’ne gelebilecek durumda olan kan bağışı için benimle iletişim kurarak sevinirim.’ Diye sosyal medyadan bildirdi. 62 yaşında olan sinema ve tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin bugün kalp krizi geçirdiği gelen haberler arasında. Hastanede tedavi altında olan usta oyuncu sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmiştir. Bu haberin ardından usta oyuncu için 0RH (-) kana ihtiyaç duyulduğu açıklandı. Bu gelişmenin ardından usta oyuncu için kana ihtiyaç duyulduğu açıklandı. Öztekin’ in kızı Twitter  üzerinden yaptığı açıklamada ' Babam Rasim Öztekin için 0RH(-) Kana ihtiyaç duyduğunu böyle bir durumda Kadıköy Siyami Ersek Hastanesi’nde gelebilecek olan gönüllülerin benimle iletişime geçmesine sevineceğim’ duyurdu. Kan bağışında bulunacak kişinin 72 saat içinde alkol almamış olması gerekiyor. Pelin Öztekin paylaşımında  kan bağışı yapacak kişinin erkek olması gerektiğini ve ilaç kullanmamış olması donörün  son haftalar öncesinde grip vs gibi hastalık geçirmemesi gerektiğini aktardı. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar sokağa çıkma kısılmasından muaf tutulduğu söylendi.

Rasim Öztekin Kimdir?

1959 yılında İstanbul’da doğan sanatçı İstanbul Galatasaray Lisesinde mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın ve Yüksek Okulundan mezun olmuştur. Sahne yaşamının ilk zamanlarında 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim , İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi tiyatrosunda amatör çalışmalarda bulundu. 1980 senesinde Ferhat Şensoy’ un Orta oyununun topluluğunda profesyonel olarak sanatçılığa başladı. Orta oyunları: Şahlari da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinde Tramvay Geçen Şarkı , İstanbul’ u Satıyorum

1992-1995 Nükhet Duru ve Demet Akbağ ile birlikte Müzikomedi

Hülya Avşar ,İbrahim Tatlıses ve Demet Akbağ  birlikte Mega Show programları yaptı.1994 de  Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ ın yazdığı ' 2071 ' de Türkiye ' adlı müzikal de oynadı. Öztekin, gazeteci Esra Kazancıbaşı ile Atina’da izdivaç yaptı. İlk evliliğinden 87 doğumlu Pelin Öztekin adında bir kızı vardır. Babasının yolundan giden Pelin Öztekin BKM mutfak oyuncularından biridir. 2016 yılında  Hasan Efendi’nin Kavuğu Ferhan Şensoy tarafından devraldı. Şimdilerde ise usta oyuncu Seksenler dizisinde rol alan almaktadır.

Editör: TE Bilişim