Dizi sektöründe hızlı bir yükseliş sağladığımız şu günlerde kadın oyuncularında öne çıkması bizleri mutlu ediyor. Türkiye özellikle tarihi diziler ve aile üstüne konu olmuş dizilerde hızlı bir yükseliş gösteriyor. Sadakatsiz dizi olarak bu filmlerden eksik kalmayacak bir kadro ve konu ile hayranlarını TV başına kilitlemeyi başardı. Kadın olmanın zorluklarını sanatçılar pek çekmez sanıyorlar ama ünlüler âleminde de yine kargaşa yaşanıyor. Sadakatsiz dizisinde rol alan ve derya karakterini canlandıran Özge Özder bu konuya olabilecek en büyük örnek olarak öne çıkıyor. Ünlü oyuncu hamilelik sürecinin ardından kızını kucağına almış ve mutluluğunu yaşamadan olumsuz yorumlara maruz kalmıştı. Ünlü oyuncu bu olumsuz eleştirilere çok sert cevap verdi.

‘’rahatsız olan takip etmesin’’

Özge Özder çocuğunu kucağına aldıktan sonra ona düşkünlüğünü her fırsatta gösteriyor ve kızı ile olabildiğince çok vakit geçiriyordu. Doğumdan sonra ara verdiği diziye de geri dönen oyuncu aynı zamanda verdiği kilolarla da uğraşmaktaydı. Bu süreç zarfında sıkıntılardan kaynaklı sütünün azaldığını ve bir kişiden yardım alarak kızına sütannelik yapmasını rica ettiğini açıklamıştı. Bu olaylar üzerine bir takipçisinin yaptığı emzirmek zor mu geldi? Yorumu ünlü oyuncuyu adeta çileden çıkarmıştı. Yaptığı açıklamada istemeyenin takip etmemesini söyleyerek yapılan olumsuz yorumlara ateş püskürmüştü. Güzel oyuncu bu kadar iş ve stresin içinde bir de bu kadar olumsuz yorumun yapılmasına anlam veremediğini de birçok kez belirtti.

Kadın olmak zor değil, zorlaştırıyorlar

Sürekli yapılan bir eleştiriden konuşulan bir cümleden bahsetmek istiyoruz, kadın olmak zor iş. Aslında kadın olmak zor değil kadın olmayı zor kılıyorlar. Kadınlar çalışsın, çocuk doğursun hem çocuğa baksın hem de aynı anda iş yapsın gibi bir sürü problemle uğraşırken bir de insanların olumsuz eleştirileri her şeyi daha zor kılıyor. Kadın olmak zor değil, kadın olmak zor kılınıyor. Bir kadın kendi çektiği zorlukları çeken bir başka kadına olumsuz eleştiriler yapıyor ve onun moralini bozuyor. Bu şekilde her zaman aynı avuntu devam edecek kadın olmak zor iş.

Editör: TE Bilişim