Burak Yeter 5 Mayıs 1982 Trabzon doğumlu bir sanatçıdır. Yaptığı müzikler ile kendisine geniş bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştır. DJ kategorisinde ülkemizin yetiştirdiği ender sanatçılar arasında yer almaktadır. Yaptığı müzikler arasında Elecktro House, Progressive House, Syntpop, Dance-pop türleri yer almaktadır. Burak Yeter mp3lerini indir en çok tercih edilen müzikleriyle sunuluyor. Bu sayede insanlar eğlenceli zaman geçirmeyi başarıyorlar.

2000 yılında aktif olarak müzik hayatına giren sanatçı aynı zamanda bir müzik yapımcısıdır. Birçok şarkının remiksini yapmayı da başarmıştır. Birçok müzik şirketiyle anlaşması bulunuyor. Sony Music Enternainment, Spinnin’ Records ve Warner Music çalıştığı şirketler arasında yer almaktadır. Kendisi adına bir web sitesi üzerinden programını takip etmek mümkündür.

Burak Yeter’in Hayatı

Trabzon doğumlu olan DJ, ilk müziğe 5 yaşındayken başladı. Ailesi tarafından klasik piyano çalması sağlandı. 8 yaşına geldiğinde gitar çalmaya başlayan sanatçı, üniversite hayatını Akdeniz Üniversitesi İnşaat Müdendisliği bölümünde tamamlandı. Bu eğitim sürecinin ardından Londra’da yaşamaya başladı. Burada SAE Institute’de Ses Mühendisi olarak yüksek lisans yaparak müzik kariyerinin temellerini atmış oldu.

Burak Yeter birçok enstrümanı çalma becerisine sahiptir. Sanatçının çaldığı müzik aletleri arasında piyano, klavye, bağlama, kopuz ve gitar yer almaktadır. Ülkemizin en sevilen DJ sanatçıları arasında yer almaktadır.

Sanatçı ilk albümünü 2005 yılında For Action adıyla çıkarmıştır. Bu albüm aynı zamanda dünyada ki ilk solo DJ albümü olma özelliğini de barındırmaktadır. 2007 yılında For Message Volume 2 adında bir albüm daha yayınlamıştır. Bu albümü yayınlamasında ki amaç küresel ısınmanın farkına varılmasını sağlamak olmuştur.

2008 yılında Pioneer ile yaptığı anlaşma ona önemli bir kariyerin kapılarını açtı. Los Angeles, İstanbul ve Amsterdam’da profesyonel DK eğitimi veren okullar açmıştır. Bu sayede 2000’in üzerinde sertifikalı öğrenci yetiştirmiştir.

2010 yılında Ajda Pekkan’a ait olan “Oyalama Beni” şarkısına remix yapmıştır. Bu remix ona Kral TV yıllın müzik ödüllerinde en iyi remix ödülünü getirmiştir.

Yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı ile çalışan Burak Yeter şarkılarını dinle arasında her zaman önlerde yer almasını sağlamıştır.  Aygün Kazımoava, Serkan Kaya, Alan Walker, Anne-Marie ve Reyko ile remizler yapmıştır. Birçok özel ödülünde sahibi olması ile hali hazırda ülkemizin en popüler DJ sanatçıları arasında yer almaktadır.

3 Adet stüdyo albümü bulunan sanatçının son albümü 2012 yılında Blue adıyla çıkarken, son single çalışması 2017 yılında Go 2.0 adıyla çıkmıştır.