Daha önce Hayata Dön isimli romanı İstanbullu Gelin adı altında televizyon ekranlarına uyarlanan Budayıcıoğlu, yeni roman uyarlamasıyla beraber dünyaya açılacak. Alınan ilk bilgilere göre dizinin başrolünde usta oyuncu Tuba Büyüküstün yer alacak.

Hakan: Muhafız dizisi ile beraber başlayan Netflix Türkiye orijinal yapımları, yakında ekranlara gelecek olan Atiye, Ottoman Rising ve Aşk 101 gibi yerli diziler ile birlikte hız kesmeden devam ediyor. Ancak şimdilik Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrollerinde yer aldığı Atiye dizisi dışında somut bir adım göremiyoruz. 27 Aralık 2019 tarihinde Netflix’te gösterime girecek olan Atiye’nin ardından sırayla diğer yerli yapımlar da gösterime girecek.

Basına düşen son bilgilere göre ise Netflix, yeni bir yerli romanı kendi bünyesine dahil etmek adına çalışmalara başladı. Yazar ve psikiyatr olarak tanıdığımız Gülseren Budayıcıoğlu’nun kaleme aldığı Camdaki Kız romanı, OG Yapım’ın yapımcılığını üstlenmesi ile beraber Netflix dizisi haline geliyor.

Camdaki Kız Dizisinin Başrolünde Tuba Büyüküstün Olacak!

Edebiyatseverlerin ismini muhakkak hatırlayacağı başarılı yazar Gülseren Budayıcıoğlu, daha önce dizi dünyasına Hayatta Kal isimli romanı ile sarsıcı bir giriş yapmıştı. Başrollerinde Özcan Deniz, Aslı Enver ve İpek Bilgin gibi önemli oyuncuların yer aldığı İstanbullu Gelin, gerek hikayesiyle gerekse oyunculuk performanslarıyla seyircilerden tam not alan bir uyarlamaydı.

Kitap uyarlamaları konusunda tecrübe sahibi bir marka haline gelen Netflix, Budayıcıoğlu’nun romanlarındaki etkinin farkına vardı ve tecrübeli yazarın bir başka eseri olan Camdaki Kız’ın yayın haklarını satın aldı.

Dizi ile alakalı şimdilik pek fazla bilgi ortaya atılmış olmasa da Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında, Gönülçelen gibi dizilerden tanıdığımız Tuba Büyüküstün’ün projede kesin olarak yer aldığını biliyoruz.

Ayrıca Tuba Büyüküstün hayranları için hatırlatmakta fayda var; Büyüküstün, Netflix’in bir diğer yerli projesi Ottoman Rising dizisinde de karşımıza çıkacak. Hatta büyük bir olasılıkla Ottoman Rising, Camdaki Kız dizisinden önce ekranlara gelecek.

Camdaki Kız Dizisinin Konusu Ne Olacak?

Doğan Kitap etiketi ile raflarda olan Camdaki Kız romanı, lüks bir hayat sürmekte olan genç bir kızın baştan kötü yazılmış kaderi ve varoş mahallerde hayatını geçirmiş bir adamın hikayesi işlenmektedir. Ancak Netflix tarafından düzenlenecek olan hikayenin ne derece romana bağlı kalacağı ve hangi noktalarda ayrı düşeceği şimdilik ne yazık ki bilinmiyor.

Yüksek bir ihtimalle önce elindeki Atiye, Ottoman Rising ve Aşk 101 gibi yerli projeleri hayata geçirecek olan Netflix, en iyi ihtimalle 2020 yılının sonlarında Camdaki Kız’ı izleyicilere sunacak.

Editör: TE Bilişim