Türkiye’de sıkça tartışılan evlilik programları sonlandı. İzmirli Mehmet isimli bir Türk genci ise soluğu Rusya’da yayınlanan evlilik programında aldı.

Rusya’da bir televizyonda yayınlanan “Davay pojenimsya” (hadi evlenelim) isimli programa konuk olan Mehmet isimli inşaat mühendisi Türk genci, Türk vatandaşı ile evli olan bir Rus kadından öğrendiği Rusça ile televizyon programına katılarak kendisi için uygun eş aradığını duyurdu. Mehmet’in Rusça öğretmeni stüdyodaki “Neden Türk kızı değil de Rus kızı ile evlenmek istiyor?” sorusu üzerine Türkiye’de ilişkilerin zor olduğunu ve ailelerin çoğu zaman ilişkilere karıştığını ve bu yüzden zorluk yaşadıklarını söyledi. Roza, "Türklerin kendi gelenekleri var, aileler ilişkilere çok karışıyor, benim bir arkadaşım iki kere nişanını attı. Ailesi, evlendikten sonra ’Bu evde yaşayacaksın, maaşını bana vereceksin’ dedi ve bunu kayınvalidesi söyledi. Araba alacaksan modelini biz seçeceğiz diyorlardı" şeklinde konuştu.

Mehmet Alesya’yı seçti

Modellik yapan ve ekonomi okuyan gelin adayı 23 yaşındaki Alesya Mehmet için ayrıca sürpriz olarak Türk kahvesi yaptı. Diğer gelin adayı 22 yaşındaki Anastasiya ise turizm ile ilgilendiğini ve Türkiye’nin ikinci vatanı olduğunu söyledi. Anastasiya Türkiye’yi ve Türk insanlarını çok sevdiğini belirtti. Mehmet ise çok güzel ve sakin olduğunu söylediği, ikinci adayı Alesya’yı seçti.
Kaynak: iha