8 Mart Dünya Kadınlar Günü ülkenin dört bir yanında törenlerle, şirket temsilcilerinin kutlama mesajlarıyla ve sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarla kutlanıyor. Kadınların çalışma hayatındaki yeri her geçen gün artarken paylaşımların içeriği de genelde bu yönde oluyor.

Diğer pek çok sektörde olduğu gibi taşıma, kargo ve nakliye sektöründe de kadın istihdamı giderek artmaya devam ediyor. Lojistik alanında da çalışmalar yapan Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Yiğit Dedeoğlu, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve Habertrafik’te ki köşesinde kadınların lojistik sektörüne katkılarından bahsederek kadın istihdamının bugünkü portresini çizdi ve bu yönde atılan ve atılacak adımların heyecan verici olduğunu ifade etti.

Kadın ağır vasıta şoförü istihdamı konusunda başarılı örneklerden olan ABD'de son yıllarda kadın istihdam sayısının yüzde 70'e yakın oranda arttığını ifade eden Dedeoğlu, “Amerika, Avrupa ve Türkiye'de bu alanda daha çok kadının istihdam edilmesi mesleğin cazibesini artıracağı gibi, daha güvenli yollar, daha temiz, nizami tır parkları ve dikkatli sürücüler ile bu mesleği her anlamda daha ileriye taşıyacaktır.” diyerek kadın tır şoförü istihdamının artırılmasının heyecan verici ve gerekli olduğunu belirtti.

Yiğit Dedeoğlu kimdir?

 

İstanbul’da doğan Yiğit Dedeoğlu, Lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler, ardından Atatürk Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği programından mezun olarak tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi, Ekonomi ve Yönetim üzerine Yüksek Lisans (master) eğitimini tamamlamıştır.

 

Dedeoğlu, Türk Sürüş Akademisi, İleri Sürüş Akademisi kurucularından olup, yaklaşık 15 yıldır Yol Güvenliği ve Sürüş Teknikleri eğitimleri üzerine faaliyetler sürdürmekte, son yıllarda ağırlıklı olarak Lojistik sektörü ve lojistik sürücü eğitim programları üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim