Trabzonspor ligde Avrupa sıralamasından uzaklaşmış. Hami Mandıralı'nın da maçtan günler önce en büyük hedeflerinin kupa olduğunu açıklamasıyla taraftarlarına umut vermişti. Lakin ortada yemek yapılabilecek ne bir malzeme ne de usta vardı. Tek Usta şirket yönetmeyi bilen vizyon sahibi Muharrem Usta'ydı.  Büyük bir borç yükü içerisinde olan Trabzonspor'da maaş düzeltmeleri ve transfer gelirleriyle kısa sürede güzel işler gerçekleştirdi. Öyle ki M'Bia transferinden elde edilen gelir, Bosingwa'nın tekrar takıma kazandırılması Muharrem Usta'nın kısa sürede gerçekleştirdiği önemli hamlelerdi. Bugün sahaya çıkan ilk 11'i gördüğümde stoper tercihlerine anlam veremedim. Ne olursa olsun Douglas ilk 11 başlamalıydı. 

Maçta ilk 20 dakikalık bölümde kendi sahasında olmasına rağmen topu ileri taşıyayamayan  bir Trabzonspor izledik. Trabzonspor ne oynadığı belli olmayan teknik ve taktik açıdan çok zayıf bir görüntü içersindeydi. Akhisar'ın duran toptan gol bulmasıyla futbol olarak oyuna hükmedemeyen Trabzonsporlu oyuncular moral motivasyonu da kaybedince daha da geriye gittiler. Sezon başından beri düzenli bir ilk 11'i olmayan Trabzonspor geri dörtlüde birbiriyle uyumu olmayan oyuncular orta sahada ise Aytaç ve Okay gibi benzer özelliklere sahip iki tane yavaş oyuncuyla oyuna hükmedemedi. Özellikle Ekici'nin sakatlanmasıyla topu ileride tutacak ve pas alışverişini sağlayacak oyuncu eksikliğini de hisseden Trabzonspor bırakın pozisyon bulmayı ilk yarı boyunca kaleye şut dahi atamadı. 

İkinci yarıda Erkan Zengin'i çıkarıp Muhammet Demir'i oyuna alan Hami Mandıralı yanlış çıkarttığı kadrodan sonra günün tek doğrusunu yaptı. Muhammet'in oyuna girmesiyle Trabzonspor'da ufak da olsa bir hareketlenme oldu. Ne yazık ki Güray ve daha sonra Cardozo'nun sakatlanmasıyla Trabzonspor yerini yine eski, ne oynadığı belli olmayan takıma bıraktı. Hami hoca Cardozo'nun yerine Muhammet Beşir'i oyuna alsaydı çift forvetle oynayacak olan Trabzonspor belki golü bulabilirdi. Marin'in oyuna girmesi fazla birşeyi değiştirmedi. Sefa Yılmaz ve Yusuf Erdoğan etkisiz ve Trabzonspor gibi bir takımda kanat forvet oynayabilecek düzeyde futbolcular değiller. İkisi de gelecek vaat eden oyuncular olmalarına rağmen hep aynı yerlerinde sayarak üzerine birşey koyamadılar. Trabzonspor'da eskilerden Onur Kıvrak dışında Trabzonspor'un formasının hakkını veren oyuncu yok. Görünen o ki Muharrem Usta'nın sağladığı mali disiplinden sonra sırada kadro temizliği var!