Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaklaşan yaz ayları öncesinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 3 tonluk ilk müdahale tankeri verildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yaklaşan yaz ayları öncesi olası yangınlara karşı önlemleri arttırdı. Bölge müdürlüğü tarafından Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Şeyhdavutlar Mahallesine 3 tonluk ilk müdahale tankeri verildi. İlk müdahale tankeri Sarıgöl İlçe Orman Şefi Vedat Uğurlu ve ekibi tarafından Şeyhdavutlar Mahalle Muhtarı Yaşar Gürsoy’a teslim edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından mahalleye kazandırılan 3 tonluk tanker mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı. Son sistemle donatılmış olan yangın söndürme tankeri olası bir orman yangında, yangın söndürme ekipleri gelene kadar müdahalede bulanacak.

Teslim yedilen yangın tankeri hakkında bilgi veren Sarıgöl Orman İşletme Şefi Vedat Uğurlu, "İlçemize en uzak mahallelerinden biri olan Şeydavutlar Mahallesine orman yangınlarına ilk müdahale yangın söndürme tankeri verildi. Olası orman yangınlarında ilk müdahale çok önemlidir. Bu konuda ilk müdahale tankerini kullanacak olan kişiye de gerekli bilgiler verildi. Kullanımı hakkında uygulama yaptırıldı" dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, orman yangınlarında ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek "İzmir Orman Bölge Müdürlüğü olarak İzmir ve Manisa illerimizde toplam 336 adet orman yangınlarına ilk müdahale edilmesi için 335 adet tanker dağıtıldı. 336. ilk müdahale tankerimizi de Şeyhdavutlar Mahallesine verdik. Bir çok yerde yangın havuzlarımız var. Ancak olmayan yerlerde ilçelere uzak olan yerleşim alanlarında ilk müdahale tankerleri verildi. Yangınlarda ilk müdahale çok önemlidir" diye konuştu.
Kaynak: iha