Kula Dokumacılar Konfeksiyoncular Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Ercan Yıldırım "Esnafımızın krediye ulaşması için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalı" dedi.

Kula Dokumacılar Konfeksiyoncular Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Ercan Yıldırım, bankaların esnaf ve sanatkarlara mali sicilinden dolayı kredi vermediklerini savunarak, kara listeye giren ve borcu bulunmayan esnafın bu listede tutulmasının haksızlık olduğunu söyledi. Kredilerin engellenmemesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Esnafımızın birikmiş prim borcunu ödeyerek emekli olabilmesi için sağlanan kredi imkanından binlerce esnafımız sicil engeli yüzünden yararlanamadı. Protokol imzalanırken ’Kredide sicil engeli olmayacak’ denilmesine rağmen bankaların esnafın sicilini bahane ederek kredi vermediği yönünde şikayetler her geçen gün büyüyor. Zaten esnafımız emekli olmak için kredi çektiğinde ödeyeceği miktar emekli aylığından kesiliyor. Emeklilik bekleyen esnafımızın yüzünün gülmesi için acilen yeni bir yasal düzenleme yapılması kaçınılmaz. Esnafımızın krediye ulaşması için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalı" dedi.

Yıldırım, esnafın bankaların insafına bırakılmaması gerektiğini belirterek, bankacılıkta ’kara liste’ olarak adlandırılan geçmişe dönük olumsuz bilgilerin emekli olacak esnaf için kullanılmaması gerektiğini ve etkin bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesinin önem taşıdığını bildirdi.
Kaynak: iha