Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, haşereyle mücadele çalışmalarını il genelinde aralıksız sürdürürken, sivrisineklerin üremelerinin önüne geçmek amacıyla bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyor.MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Haşere İle Mücadele Şube Müdürü Firuze Ak ile birlikte mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

Ziyarette muhtarlara haşereyle mücadele çalışmaları hakkında bilgi verilirken, sivrisineklerin üremelerine imkan sağlayacak birikintilerden uzak durulması için bilgilendirmede bulunuldu. Sivrisineklerin yumurtalarını suya bıraktıklarını ve tüm gelişim evrelerini su içerisinde tamamladıktan sonra ergin hale gelerek uçmaya başladıklarını anlatan Büyükşehir Heyeti, vatandaşların evinin balkonunda, bahçesinde bulunan kova, bidon, saksı altlığı, kullanılmayan araba lastikleri, su kapları vb. alanlarda su biriktirmemelerini veya suları haftada bir boşaltarak mücadeleye destek vermelerini aktardı.

Bilgilendirmenin ve sivrisinek üremesinin önlenmesi için bilinçlenmenin önemine dikkat çeken mahalle muhtarları da, kendilerine teslim edilen bilgilendirme afişlerini muhtarlıklarının görünen alanlarına asarak, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çalışma nedeniyle teşekkür etti. 

Kaynak: igf