Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK), Mardin’de hak kazanan 17 proje için 22 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.

IPARD II programının 3. çağrı ilanı kapsamında Mardin İl Koordinatörlüğü´ne sunulan ve gerekli kontrollerden sonra sözleşme imzalamaya hak kazanan 17 proje açıklandı. TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, 3. çağrı dönemi kapsamında kurum merkezi tarafından kabul edilen projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Çelik, “Kurum merkezimiz tarafından kabul edilen yatırımlardan 6 adedi arıcılık, 4 adedi otel, 3 adedi katma değerli ürünler, 1 adet restoran, 1 adet güneş enerjisi santrali, 1 adet gül yağı işleme tesisi ve 1 adet de zanaatkarlık olmak üzere 17 adet projemiz kabul edilmiştir. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 22,3 milyon TL olup, hibe tutarı ise 11 milyon TL’dir” dedi.

Çelik, 24 adet çiftlik yatırımı projesi aldıklarını ve bu projelerin inceleme sürecinin devam ettiğini, 2018 yılı içinde sözleşme imzalamaya hak kazanan projeleri açıklamayı planladıklarını ifade etti. Çelik, “Kurumumuza sunulan bu projelerle ilimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlanacak, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir ve yaşam standartlarında artış olacak, ilimizde AB standartlarında modern işletmeler kurulmuş olacak” diye konuştu.

Çelik, 3. başvuru çağrı dönemi sürecinde projelerini hazırlayarak kurumlarına sunan tüm girişimcilere teşekkür ettiğini, Mardin için hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.
Kaynak: iha