Mardin’de üniversite öğrencisi ve çeşitli meslek gruplarından oluşan sanatseverler kurdukları Tiyatral Mardin Topluluğu ile Mardinli Rabunzel ve Mardinli Romeo izleyicilerin karşına çıktı.

15 kişiden oluşan sanatseverler amatör ruhla 2009’dan bu yana tiyatro çalışmalarına devam ederek bugüne kadar 8 oyun ile izleyicilerle buluştu. Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonunda Mardinli Rapunzel ve Romeoy sahneleyen ekip izleyicilerden büyük beğeni aldı. Tiyatro ekibi aldıkları kakar ile klasik oyun ve masalları Mardin şivesi ile izleyicilerin karşına çıktı.

Tiyatro ekibi hakkında bilgi veren Tiyatral Mardin Topluluğu kurucu üyelerinden ve yönetmenlerinden Furkan Akalpoğlu, “Metin Omuzlar ile birlikte kurduk bu üyeleri tek amacımız Mardinlilerin tiyatro ile buluşması. Farklı iş kollarından sanatseverler bir araya gelerek topluluğumuzu oluşturduk. Sadece yaz aylarında bir araya gelerek oyun çıkarıyoruz. Klasik oyunları yerelleştiriyoruz. Mardin insanını oyunlara daha iyi çekebiliyoruz. Daha iyi oyunlar sergileyebilmemiz için sponsora ihtiyacımız var. Geçen sene İstanbul’da oynadıkları oyunla İsmet Güntay tiyatro ödüllerinde Türkiye’nin en iyi yerel tiyatro ödülünü almaya hak kazandık” dedi.

Metin Omuzlar ise 2009 yılında grubu kurduklarını söyledi. Omuzlar, klasik oyunları Mardinleştirerek izleyici ile buluşturduklarını ve kendi imkanları ile kurdukları ekibe Mardinlilerin desteklerini beklediklerini söyledi.

Oyunculardan Helin Alkanoğlu perdeler kapanmasın diyerek izleyicilere ve tiyatro ekibine katılım için teşekkür etti.
Kaynak: iha