Her yönüyle güzel ve çekişmeli geçmeye namzet bir karşılaşma olacağına inananların beklentilerini boşa çıkarmayan bir mücadele oldu diyebiliriz.

Ligin renkli ekiplerinden Adana Demirspor, özellikle dünya çapında tanınan  hırçın çocuğu  Balotelli ile lidere bir sürpriz yapar ( mı ) olasılığı ister istemez maça ilgiyi katbekat artıran önemli bir diğer etkendi.

İlk yarı aslında Trabzonspor istediği oyunu tam oturtamadı.

Cornellius’un talihsiz bir şekilde oyunun başlarında sakatlanarak arkadaşlarından ayrılması, özellikle Djanniy’nin yokluğunda maç eksiği olan Koita’nın ne yapacağı merak konusuydu..

Lakin, Trabzonspor rakibin kim olduğuna bakmadan, hocanın çizdiği şablon etrafında oyun disiplininden kopmayan futbolcularının özverili oyunlarıyla bir üç puanı daha hanesine yazdırmayı başardı..

Çokça rakibin daha çok pozisyon bulduğu ilginç bir mücadele oldu.

Rakip Adana Demirspor gerçekten ligimiz standartlarında iyi bir kadroya sahip.

Bir çok otoriteye göre, böyle bir kadronun, iyi bir takım olmasının kolay olmayacağı ve bu puan bareminde bulunmasının zaman alacağı söyleniyordu..

Oysa, kaliteleri şu an bulundukları yerle orantılı olmamakla beraber, gelecek zaman dilimlerinde çok daha yukarı  sıraları zorlayan bir Adana Demirspor izleyeceğimizi düşünüyorum, bir futbolsever olarak..

Son tahlilde, Abdullah Avcı ve öğrencileri kendi hedefleri doğrultusunda pırılpırıl mavi sular gibi gönül hanemize öyle güzel akıyorlar ki, kusurlarını bile içimizde eritip, görsek bile sesimi çıkarttırmayarak, adeta  bizi her hafta bir başka eşikten aşırıp, hayallerimize bir adım daha yaklaştırıyorlar..

Öyle ki ‘mavi bir cennette ‘ sihirli bir gezegenin içinde gibi, tüm bordo-mavi ahali..

Öyle ya..

Bugünleri yaşamayı çok istedik, çok bekledik..

Hıncal Uluç gibi kibir abidelerine inat, bu kenetlenme-inanç ile sevinmek ve başarmak, başarının hazzını yaşamak herkesten çok bu taraftarın hakkıdır diye düşünüyorum..

Ne yapalım yani!..

Hıncal Uluç istemiyor ve küçümsüyor diye;

Keyfini sürmeyelim mi(?)

Alışacaksınız..

Hıncal Uluç ve taifesi...

Trabzonspor’un sevgisine de, DÜNYA ÇAPINDA ki o büyüklüğünede;

Alışacaksınız...

Film daha yeni başladı..(!)..

Hasan Akbaş

Haberts.com