Fenerbahçe'nin bay geçtiği, Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Galatasaray - Trabzonspor maçından kazanan çıkmayınca zirvede hesaplar yeniden yapıldı. Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Galatasaray - Trabzonspor maçını kaleme aldı.

Mehmet Demirkol Galatasaray - Trabzonspor maçını analiz etti:

Göztepe maçı performansı haftalardır süren kötü gidişten sonra Galatasaray’a umut vermişti. O plan üzerinden Babel-Halil değişikliğiyle gitmek hem mantıklı hem de kaçınılmazdı. Ancak iki konu önemliydi. Birincisi Trabzonspor çok daha dengeli ve topa sahip olmak isteyen bir takımdı. Orta sahayı Göztepe gibi ele almayacaktı. Baker’ın orta sahada görev alışı da bunu haber veriyordu. Diğer önemli konu ise bu sezon Galatasaray’daki en golcü 12 oyuncudan sadece ikisi sahadaydı. Bu durum zaten ilk isabetli şutun 81. dakikada gelmesi gibi bir sonuç yarattı. Avcı’nın Berat ve Baker’ı Bakesetas’la aralarında çok mesafe bırakmadan oynatma iradesi, bunun gerçekleştiği tüm bölümlerde Galatasaray’ı sıkıntıya soktu. 

Feghouli çıkınca işler zorlaştı

Taylan, Emre, Gedson diğer Galatasaray merkezlerinden iyi bir ekip ama oyun ezberi ve organizasyon açısından geride kaldılar. Feghouli oyundan çıktıktan sonra işleri daha da zorlaştı. Trabzonspor adına iyi gitmeyen ise Nwakeme ve Ekuban’ın potansiyellerinin altından kalmaları oldu. Üstünlük sağlamlarına yetti ama maçı koparacak bildik işleri yapamadılar. Golden sonra oyunu soğutamayışları baskı yemelerine neden oldu ama çok net şanslar verdiklerini söyleyemeyiz. Beraberliği getiren golü Hugo, Flavio ve Uğurcan’ın zincirleme yaptığı hatadan yediler. Galatasaray’a da bu tip bir şey lazımdı. İki takım için de kayıpla biten bir maç oldu.

Editör: TE Bilişim