Kadınların kabusu meme kanseri belirtileri nelerdir? Bu 6 belirtiye dikkat edin ve kontrollerinizi aksatmayın…

MEME KANSERİ BELİRTİLERİ

Tüm dünyada kadınlar için meme kanseri, cilt kanserinden sonra en sık teşhis edilen ikinci kanser türüdür. Meme kanseri belirtileri her kadın tarafından mutlaka bilinmeli ve buna göre davranılmalıdır. Kanser ne kadar erken teşhis edilirse, hayatta kalma şansı o denli artıyor.

Sekiz kadından birinin meme kanserine yakalandığını biliyor muydunuz? Evet, sorun işte bu kadar ciddi ve yakınımızda. Göğüs bölgenizde bir yumru fark ederseniz veya aşağıdaki belirtilerden en az birini yaşarsanız, en kısa zamanda bir uzmana görünmenizde fayda var. Hatta şunu söyleyebiliriz ki, çoğu kanser türünde şişkinlik ve yumrular oluşurken, meme kanseri en sinsi kanser türüdür. Genelde şişkinlik veya yumrular görülmez.

Göğüsteki lenf damarları tıkanarak sıvı birikimine yol açar. Bu da geçmeyen göğüs kaşıntısı, meme başında akıntı ve bir yara izi gibi belirtilere sebep olur. Kadınların belli bir yaştan itibaren mamografi ve ultrason testlerini düzenli olarak yaptırması hayat kurtarıyor. Meme kanseri belirtileri konusunda geri dönersek; işte daha önce duymamış olabileceğiniz meme kanserinin 6 şaşırtan belirtisi…

1.Tahriş ve Kaşıntı

Meme kanserinin en yaygın belirtisi göğüste kaşıntı, sıcaklık hissi, kızarıklık ve tahriş olma durumudur. Bunlar iltihabın yayıldığına işarettir.

2.Meme Başında Akıntı

Hamilelik sırasında veya sonrasında göğüslerden sızabilecek anne sütü dışında meme başı akıntıları mutlaka doktor tarafından kontrol edilmelidir. Berrak veya kanlı akıntı meme uçlarında görülüyorsa, bu durum kanser belirtisi olabilir.

3.Meme Ucunda Değişiklik

Meme başları düzleştiyse veya içe doğru dönüp söndüyse, üstelik böyle bir durumu ilk kez yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuza görünün.

4.Pullanma

Göğüslerinizde daha önce pul pul bir görüntü yoktu. Sağlıklı göğüs derisi pürüzsüzdür. Pul pul dökülme görüntüsü ve iltihap benzeri bir durum varsa bu da meme kanseri belirtilerinden biridir.

5.Cilt Dokusunda Değişiklik

Memede kızarıklık, buruşma veya çukurlaşma meydana gelirse, bu meme kanseri belirtisi olabilir. Meme kanserine bağlı cilt değişiklikleri, portakal kabuğunun pürüzlü yüzeyine benzetilebilir.

6.Meme Boyutu veya Şeklinde Değişiklik

Birinin diğerinden daha büyük bir memeye sahip olması nadir görülen bir durum olmasa da, meme boyutunda veya şeklindeki herhangi bir yeni değişiklik, şişme veya küçülme de dahil olmak üzere kansere işaret edebilir.

Editör: Didem Bektaş