Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sezon Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu’nun belediyeye ait spor tesislerinden çıkarılmasıyla ilgili ortay atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Mersin İdmanyurdu yönetiminin, konuyla ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirerek Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı hedef gösterdiği ileri sürüldü.

Mersin İdmanyurdu’nun içine sürüklendiği borç batağından kaynaklanan amatör kümeye kadar düşme serüveninin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Kocamaz’a mal edilemeyeceği ifade edilen açıklamada, "Başkan Kocamaz, Mersin İdmanyurdu’nun bu borç yükünden dolayı zarar görmemesi için göreve başladığı ilk günden itibaren maddi manevi birçok destekte bulunmuş ve takımın Süper Lig’de kalması için büyük çaba göstermiştir. Bu süreçte, kentin dinamikleri ile görüşen ve Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkmalarını isteyen Başkan Kocamaz’ın çağrıları, siyasi çevreler ve iş adamları tarafından karşılıksız bırakılmıştır. Mersin İdmanyurdu yönetimi tarafından yapılan talihsiz açıklamada, ’takımın düşüşe geçtiği dönemde tesislerin ellerinden alınarak teknik alt yapının ortadan kaldırılması, İçelspor’un yöneticisi Hüseyin Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Şube Müdürü Hüseyin Günaydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel ve Mesut Bilir’in İçelspor’u desteklemek için organize olarak hareket etmesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da bu organize duruma destek vermesi’ yönündeki iddialar tamamen asılsız ve gerçeklik payı olmayan iddialardır" denildi.

"Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor"

Kocamaz’ın takımı ortada bırakmamak için belediyeye olan yaklaşık 10 milyon liralık borcuna rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İdmanyurdu arasında 18 Ağustos 2017 yılında protokol imzalandığı hatırlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi; "İmzalanan bu protokol gereği spor tesisleri içerisinde yer alan fitness salonu, toplantı salonu, sağlık odası, soyunma odası, çamaşırhane, malzeme odası, tuvalet, duş, mutfak, bulaşıkhane ve yemekhane ortak kullanım alanı olarak belirlenmiş ve Mersin İdmanyurdu’nun kullanımına açılmıştır. Mersin İdmanyurdu takımı Mersin’i profesyonel ligde temsil ettiği dönemde imzalanan fitness salonu iş birliği protokolünün süresi 18 Ağustos 2018 yılında dolacaktır. Mersin İdmanyurdu yönetiminin imzalanan protokolün yenilenmesi yönünde Büyükşehir’e yaptığı dilekçeli başvuruya, Büyükşehir Belediyesi, protokolün uzatılmama nedenlerini ve meclis kararı belirten bir yazı ile yanıt vermiştir. Kulübün tesiste bulunan malzeme ve ekipmanlarını protokol süresi dolana kadar çıkarması gerektiği ilgili yazıda iletilmiştir. Yazı üzerine yapılan açıklamada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ve spor tesisi müdürlerinin asılsız iddialarla itham edilmesi ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi kabul edilemez bir olaydır."

"Fitness salonunun adres gösterilmesi yasal sıkıntı doğuruyor"

2018 yılında profesyonel ligden amatör lige düşen Mersin İdmanyurdu’nun protokol süresi boyunca kuralara uymadığı, protokole konu olan ve 1 ve 2. maddesinde yer alan yazışma adresinin Büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ edilmeden değiştirildiği kaydedilen açıklamada ayrıca, "Kulüp binasının fitness salonuna taşınması ve adres gösterilmesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni töhmet altında, yasal zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Hatırlanacağı gibi Mersin İdmanyurdu’nun idari bina olarak spor tesislerini adres göstermesinden dolayı 2016 yılında yaşanan haciz şoku dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerine kayıtlı devlet mallarının haczedilmesi gibi olumsuz ve hoş olmayan bir durum yaşanmıştır" ifadelerine yer verildi.

"Mersin İdmanyurdu fitness salonundan faydalanmaya devam edecek"

Mersin İdmanyurdu tüm Mersin’in ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak paydası olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Ama bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koyduğu kanunlarla yönetilmek ve bu çerçevede işlem yapmak mecburiyetindedir. 2016 yılında yaşanan olumsuz hadisenin tekrar yaşanmaması için Mersin İdmanyurdu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün gerektirdiği yasal işlemler uygulanmak durumundadır. 2018 yılında amatör lige düşerek Mersin’de yer alan diğer 84 amatör kulüple eşdeğer bir durumda olması ve Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin sınırlarında faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine eşit mesafede yaklaşma zorunluluğu ve hassasiyetinde olması nedeniyle fitness salonu yalnızca Mersin İdmanyurdu’na değil tüm amatör spor kulüplerinin kullanımına açıktır. Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu alanları yalnızca bir amatör spor kulübünün kullanım açması ve diğer 84 kulübü görmezden gelmesi söz konusu değildir."

Mersin’de faaliyet gösteren tüm profesyonel ve amatör spor kulüplerine Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Kocamaz’ın maddi manevi yardımlarının devam edeceği de belirtilen açıklamada, "Bugüne kadar sporun ve sporcunun yanında olan Başkan Kocamaz, bundan sonra da sporu ve sporcuları desteklemeye devam edecektir. Ayrıca Tarsus İdman Yurdu Hocası Özcan Kızıltan, Mersin İdmanyurdu yönetimi ile oyucularına karşılık Başkan Kocamaz’la konuşarak sosyal tesisleri kullandırabileceği yönünde bir konuşması olmadığını beyan etmektedir. Kaldı ki, böyle bir konuşma yapılmış olsa dahi, yapılan konuşma Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bağlamamaktadır. Yine kamuoyunu yanlış bilgilendirme amacıyla spor tesislerinden Mersin İdmanyurdu’nun tabelasının söküldüğü yönünde ortaya atılan iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu tabela bir süre önce fitness salonunda başlayan tadilat ve boya işlerinden dolayı sökülmüş ve tadilat bittikten sonra yeniden yerine takılacaktır. Başkan Kocamaz iddia edildiği gibi Mersin İdman yurduna desteğini kesmemiş, bugüne kadar devam ettirmiş, bundan sonra da devam ettirecektir" denildi.
Kaynak: iha