Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Türkiye’de kitap okumayan kişi sayısının çok fazla olduğunu belirterek, "Kitap okuyabilmeyi başarırsak, birbirimizi de sevmeyi başarırız" dedi.

Kaymakam Cinbir, 54. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Silifke Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte, kitap okuyanın gönülden ve beyinden;, kitap okumayanın mideden konuştuğunu ifade ederek, "Ağzımızdan söz çıksın istiyorsak, insanca birbirimizle iletişim kurmayı hedefliyorsak okumamız gerekiyor. Bu kütüphaneler bunlar için var. Ortalama günde bir dakika yok hükmünde bir zaman dilimidir. Türkiye’de kitap okumayan kişi sayısının çok olduğunu belirtir. Toplumdaki husumet, kin, dargınlık ve küslükler de bunun ispatıdır. Kitap okuyabilmeyi başarırsak, birbirimizi de sevmeyi başarırız. Kitaplar vesilesiyle hem dünyayı tanımak, hem ülkemizi tanımak hem de olayları daha iyi değerlendirebilme yeteneğine sahip olabilmek için gerek roman, gerek hikaye gerek makale, gerekse felsefi ve dini alanlarda kaleme alınmış kitapları okumak hayatımızı zenginleştiren, bizi zenginleştiren en önemli unsurlardan biridir. Şahsi kütüphanelerimiz olsa da yine her çeşit, her alanda kitaba ulaşabileceğimiz yerler de kütüphanelerimizdir. Bu haftanın başta Silifke’mize, Ülkemize ve insanlığa güzellikler hayırlar getirmesini, okurlarımızın da okumayı devam ettirmesini diliyorum” diye konuştu.

Kütüphane Müdürü İbrahim Kacıra’da, yeni nesil çocukların, artık saklambaç, birdir bir gibi oyunlar oynamak yerine ipadler ve teknoloji ile internet üzerinden sosyalleştiğini anlattı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında, “Resmi rakamlara baktığımız zaman, her vatandaşımız günün üç saatini internette; altı saatini televizyon başında geçiriyor, kitap okuyarak geçirdiği süre günde sadece 1 dakika. Bu yüzden kitap okumaya teşvik etmek gerekiyor. Avrupa ülkelerinde kitap okuma oranı yüzde 25’lerde. Bizde ise binde birlerdedir. Bu güzel mekanların yapılmasının yanında, kitap okumanın da teşvik edilmesi gerekiyor” dedi.

Etkinlikte ödüllerin verilmesinin ardından, kitap sergisi ve kütüphane gezildi.
Kaynak: iha