Erdemli Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi insanlarla hayır severler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla ’Askıda ekmek var’ projesi başlatıldı.

Erdemli Belediyesince başlatılan ‘Askıda ekmek var’ projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi aileler, askıdaki ekmeklerden ücretsiz alabilecekler. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle ihtiyaçlarını zikredemeyen birçok ihtiyaç sahibi ailenin gönül rahatlığıyla evlerine ekmeklerini götürebileceğini söyledi.

Yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını söyleyen ve projenin başlamasıyla uygulamayı yerinde takip eden Tollu, "Fırınlar ve bakkalların önünde ‘Askıda ekmek var’ yazısını gördüğünüzde bir ekmekte siz koyun. Bu faaliyetimiz ile birlikte vatandaşlarımız fırınlardan, bakkallardan ekmek temin etmek için geldiğinde kendi evine ekmek ihtiyacını giderirken fakir fukara için de ‘Askıda ekmek var’ projesine katkı sunacaklar. Bu projemiz Erdemli’de ciddi bir eksikliği de gidermiş olacak. Biz belediye olarak ufak zaruret içerisinde olan herkese yardım ediyoruz ve hizmetine koşuyoruz. Ola ki, ilçemizde vatandaşlarımızdan meramlarını anlatamayan, sıkıntısını bize zikredemeyen insanlarımız varsa proje sayesinde dile getirmeden gönül rahatlığıyla ekmeklerini alabilirler" dedi.

"Bir ekmekte sen koy"

Erdemli’de fırın ve bakkalların önüne proje kapsamında askı konulduğunu anlatan Tollu, ‘’Durumu iyi vatandaşların askıya koydukları ekmeklerin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması sağlanıyor. Projemiz sayesinde aç vatandaşımız kalmayacak ve tüm hayırseverlerimiz destek verecektir" diye konuştu. Tüm hayırseverleri ihtiyaç sahipleri için ’bir ekmekte sen koy’ sloganıyla yardımda bulunmaya çağıran Başkan Tollu, "Şayet bu kentte aç insan uyuyorsa bunun vebali gerçekten bizdedir. Biz bu vebalden kurtulmak adına belediyemiz ve vatandaşlarımızın önderliğinde ihtiyaç sahipleri için bu projeyi başlattık. Projemiz sayesinde Erdemli’de aç, açıkta kimse kalmayacak. Kalmaması için ciddi bir gayretin içinde olmayı sürdüreceğiz. Projemiz kapsamında fırınların ve bakkalların önüne koyduğumuz askıda eğer ekmek varsa ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabilecek. Bu projemizle birlikte insanlarımızın tek amacı, Allah rızasını kazanmak hem de yoksulların onurunu kırmadan yapmış oldukları bir yardımlaşma örneğidir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha