Akdeniz kesiminin önemli değerlerinden biri olan turunç meyvesi, Mersin'nde yeniden değerlendirilecek...

Mersin ilimizin en büyük değerleri arasında olan turunç, farklı bir alanda kullanılmaya başlanacak. Mezitli Belediyesi tarafından yapılan Ar-Ge çalışmalarında sona gelindi. Turunçlar artık salata ve yemeklerde sos olarak da kullanılacak!

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından toplanan meyveler, üretici kadınlar kooperatifi tarafından işlenecek. Turunçlar meyve halinde biliniyordu. Bir kısmı çöpe gidiyordu. Artık bu sorun ortadan kalkacak. Fazlalık turunçlar sosa dönüştürülecek.

Dolayısıyla bu proje ekonomiye katkı sağlarken, son derece çevreci de bir proje olacak. Sıfır atık projesinde üretime kısa sürede başlanacak.

Mezitli Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve Toros Üniversitesi işbirliğinde ileride daha güzel dönüşüm projeleri bekleniyor.

Belediye Başkanı Tarhan, ülkemizde tarımsal üretimin gerilediğine ve ürün ücretlerinin arttığına dikkat çekti. Tarımsal üretimde gelişen sıkıntılara karşı atıl durumda olan turunçların daha geniş bir alanda değerlendirilebilmesi için proje geliştirdik." dedi.

Pandemi sürecinde tarımsal üretimin sağlıklı bir toplum için ne ifade ettiğini gördüklerini de sözlerine ekledi. Doğal üretime destek olmak ve dikkat çekmek açısından çok önemli bir proje geliştirdiklerini ifade etti.