Mersin'in Tarsus ilçesinde milli yer fıstığı çeşidi Ayşehanım fıstığının hasadı başladı.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki çiftçi Mustafa Sarı’nın 10 dönümlük tarlasına ekilen "Ayşehanım" yer fıstığından istenen düzeyde verim alındı. Ekim nisan ayında gerçekleşti. İlk hasat toplandı. İlçede Ayşehanım fıstığı hasat şöleni devam ediyor...

Tarsus Belediyesi'nin, Doğu Akdeniz Enstitüsü Modern Bitki Islahı ve Generasyon Atlatma Merkezi Sorumlusu Ayşe Nuran Çil’in gözetiminde yapılan Ayşehanım fıstığı ekimi başarıyla sonuçlandı, ürünler toplandı.

Yerli ve milli tohum çeşidinin hasadına pek çok kişi katıldı. Kumsal alanda yapılan yer fıstığı tarımından iyi sonuçlar alındı. Hedef, bu çeşidi bölgede yaygınlaştırmak. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Eskiden bu fıstığı alırdık, evlerde kavururduk. Şimdi üretilenler aynı o fıstıklar. Yani tatların nesilden nesile orijinal halleri ile geleceğe ata tohumlarıyla taşınması söz konusu. Her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız. Köylere kurutma makinelerimizi getiriyoruz. Tarlada izi olanın hasatta yüzü oluyor." dedi.

Tarsus'ta köylere soğuk hava deposu getiriliyor. Hibeler iyi değerlendiriliyor ve biyodinamik tarım anlayışı hızla yayılıyor.

Editör: TE Bilişim