Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Mersin İl Başkanlığına atanan Ziya Diyaaddin Yıldırım, ilk toplantısını yaparak yönetim kurulu üyelerini oluşturdu.

TÜRKAB’ın Ankara merkez olmak üzere 22 ilde ve 10 ülkede temsilcilik açarak hızla büyüyen önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Yıldırım, "TÜRKAB’ın kuruluş gayesi, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın tüm katmanlarındaki fertlerin ve özellikle gençlerin kardeşlik bilincini oluşturmak, saygı ve sevgi bağlarını kuvvetlendirmek, milli ve manevi duygularla süslenmiş bir toplum ve bir gençlik inşa etmek, oluşan bu kardeşlik bilincini uluslararası düzeyde temsilini ve tesisini sağlamak, toplumun tüm katmanlarında yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaymaktır" dedi.

Mersin il yönetimi olarak, kentte yaşayan hiçbir insanı ötekileştirmeden dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun kardeşlik hukukunun tesisi için var güçleriyle projeler üreterek kamuoyu oluşturmak istediklerini kaydeden Yıldırım, "Birlikte yaşama kültürünü tüm katmanlara yaydığımız taktirde masa başı projelerle bu milleti bölmeye çalışan odaklara imkan tanımayacağız. Gençlerimiz okuma kültüründen uzak, adeta teknoloji bağımlılığına mahkum durumdadırlar. Okumayan gençlik terör, uyuşturucu, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerin kurbanı olmaya mahkumdur. TÜRKAB olarak yetkili kurum ve idarecilerle birlikte yapacağımız projelerle bu tehlikeleri sürekli gündemde tutacağız. Gençlere yönelik gezi, sportif, kültürel ve sosyal projeler uygulayarak geleceğe emin adımlarla yürüyen, manevi değerlere sahip, vatan ve millet bilincini içinde yaşayan birer fert olmaları için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, bu kapsamda kitap okuma farkındalığını ortaya koymak için eğitimci yazar Seyit Ahmet Uzun’un katılımı ile 18 Mart 2018 tarihinde Mersin İdmanyurdu Meydanında ’Okuyan nesil düşünen gelecek’ etkinliği düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha