Tokluk hissetmenize ve metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olacak içecekler hangileri? İşte en etkili 15 zayıflama içeceği!

Metabolizmayı hızlandıran zayıflamaya yardımcı 15 içecek

Meyveli soda, alkol, şekerli ve asitli içecekler kilo vermenizi zorlaştırır. Hatta bu içecekler kilo aldırır. Şekerli içecekleri tüketmek sadece kilo almaya yol açmaz. Diyabet, kalp hastalığı, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalığı, diş çürümesi gibi pek çok olumsuz etkiye de yol açar. Zayıflamak isteyenler günlük içecek menüsünü değiştirmelidir.

Bununla birlikte, bazı düşük kalorili içecekler metabolizmanızı hızlandırarak, kan şekerinizi dengeleyerek ve iştahı kontrol ederek kilo vermenizi sağlayabilir. Diyet ve egzersizle birlikte zayıflamaya yardımcı 15 içecek şunlardır:

SU

Enerji yani kalori yakımında suyun etkisi büyüktür. Alınan kalorinin %24 ila %30'unu su yakabilir. Günlük yeterli su içmek, artan enerji seviyelerini ve ruh halini desteklemeye yardımcı olur.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, metabolizmayı hızlandırmada ve yağ yakmada etkili olduğuna inanılan güçlü antioksidanlar olan kateşinler açısından zengindir.

LİMONLU SU

Limon suyu detoks etkisi yaratır ve metabolizmayı artırır. Suyunuza birkaç damla limon damlatın. Böylece hem sağlığınızı koruyun hem de kolay bir şekilde yağlarınızı yakın.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı, kilo vermekle doğrudan ilişkili değildir, ancak kilo verme yolculuğunuzu engelleyebilecek bazı bedensel stresleri hafifletebilir.

REZENE SUYU

Rezene suyu ve çayı hazımsızlığa iyi gelir. Bağırsak hareketlerini artırır, yiyecekleri kolayca sindirir.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesindeki en önemli kilo verme bileşeni asetik asittir. Metabolizmayı iyileştirir ve insülin seviyelerini dengeler. Yemeklerden sonra günde bir kaşık elma sirkesi tokluk hissi verir, daha az kalori almanızı ve kilo vermenizi sağlar.

SİYAH ÇAY

Yeşil çay gibi siyah çay da uyarıcı kafein içerir. Bu da kalori yakmak için birebirdir. Bol miktarda polifenol içerdiğinden yağ yakmayı sağlar.

ANASON SUYU

Kilo alımı ve şişkinliğe neden olan ülser ve hazımsızlığa karşı birebirdir. Sindirim sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

PROTEİN TAKVİYESİ

Gün boyu tok hissetmek için sabah içeceğinize protein tozu katabilirsiniz. Açlık hissini azaltır ve iştahı kontrol eder.

SEBZE SUYU

Meyve suyu yüksek şekerli olabilir, ancak taze sebze suyu düşük karbonhidratlı harika bir içecektir. Birçok insan, sebze suyunun genel sağlık için hayati önem taşıyan vitamin ve besinlerle dolu olduğunu bilir. Lif içeren sebze suyu kilo vermeye yardımcıdır.

KİMYON ÇAYI

Kimyon, antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Şişkinlik hissedenler bu çayı içebilir. Kan şekeri ve kolesterol seviyelerini dengeler ve enerji performansını da artırır.

KAHVE

Siyah ve yeşil çaylarla karşılaştırıldığında, kahve fincan başına yaklaşık 95 mg ile en fazla kafeine sahiptir. Daha önce de belirtildiği gibi, kafein yaktığınız kaloriyi artırabilen bir uyarıcıdır. Kahve ayrıca metabolizmayı etkilediği bilinen üç bileşik olan teobromin, teofilin ve klorojenik asit içerir.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Hindistan cevizi suyu spordan sonra tüketilmelidir. Kaybedilen enerjiyi geri kazandırdığı gibi az şeker içerir. Ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir.

KARNIYARIK OTU KABUĞU SUYU

Kabuğu suya bırakın ve özünü salmasını bekleyip için. Bu suyu diğer içeceklere ekleyebilirsiniz.

VİŞNE SUYU

Vişne suyu uyku kalitesini artırdığı gibi açlık ve tokluk hormonlarını da etkiler. Bu da kilo kontrolü açısından onu etkili bir içecek yapar.

Editör: TE Bilişim